Anno 1800 Preview

0

Het laatste deel uit de Anno reeks speelt zich af in de 19de eeuw, in de bloei van de technologische vooruitgang. Bovendien zijn er tal van politieke conflicten. Ben jij ook benieuwd op welke manier je dit kan ontdekken als gamer? Lees dan zeker deze preview!

De Anno-franchise bestaat intussen twintig jaar en van deze strategische city-building game werden wereldwijd al miljoenen exemplaren verkocht. De laatste games speelden zich af in de toekomst. Op verzoek van de fans heeft ontwikkelaar Ubisoft Blue Byte echter besloten om voor hun nieuwste game opnieuw in het verleden te duiken. Ze kozen voor de 19de eeuw die gekenmerkt wordt door industrialisatie, politieke samenzweringen en tal van ontdekkingen. Meer dan voldoende inspiratie om van deze game een topper te maken!

Op het vlak van gameplay behoudt Anno 1800 het klassieke concept. Als gamer beschik je over een kleine groep van burgers waar je een grootse beschaving mee probeert op te bouwen. Aan de hand van de reacties van inwoners, zie je dan hoe je presteert. Steden kan je opfleuren met boerderijen of tal van speciale gebouwen zoals een dierentuin of musea. Eén van de nieuwigheden op het vlak van gebouwen, is de mogelijkheid om fabrieken te bouwen. 

Als speler moet je voortdurend keuzes maken en je eigen strategie ontwikkelen. Laat je inwoners voornamelijk gewassen telen of laat je ze metalen delven in een mijn? Behoud je je houten huizen of upgrade je deze naar stenen versies? In Anno 1800 zijn er ontzettend veel mogelijkheden en als speler ervaar je zo een enorme vrijheid. Het hoogtepunt van deze game is dan nog niet vernoemd geweest: de expedities!

Je kan een haven bouwen en de wereld over zee verkennen. Zo ontdek je tal van nieuwigheden, zoals vreemde diersoorten die je kunt tentoonstellen in je dierentuin. Op economisch vlak bestaat de keuze om bijvoorbeeld steenkool te ontginnen in Zuid-Amerika en dit zwarte goud te introduceren in je eigen stad. Onderweg kan het wel gevaarlijk zijn omwille van piraten of vijandelijk gezinde beschavingen die je pad kunnen kruisen. Een gevecht zal dus ook niet ontbreken tijdens je reizen. Daarentegen bestaan er ook winstgevende overeenkomsten die je met andere Al beschavingen kan sluiten. Deze kunnen heel interessant zijn om zo handel te drijven en je stad van extra inkomen te voorzien. Je hoeft je als gamer dus zeker geen zorgen te maken over beperkingen qua mogelijkheden. Anno 1800 biedt meer dan genoeg inhoud om je uren mee zoet te houden.

Naast deze uitgebreide sandbox mode, is er ook een leuke campaign modus. Zo kan je een personage kiezen en samen met een adviseur ga je op zoek naar je zus. Je vader is onterecht in de gevangenis belandt en je oom probeert zich jouw bezittingen te ontnemen. Samen met je zus start je met één huis dat je moet proberen uit te breiden een groter dorp, gelijkaardig aan de sandbox mode. 

Het grote verschil is dat je nu ook tal van missies moet vervullen je oom op bepaalde vlakken te slim af zijn. Ubisoft heeft er dus ook hier voor gezorgd dat je je niet snel zal vervelen.

Grafisch zit het in Anno 1800 voorlopig ook erg goed. De verschillende landschappen zijn zeer afwisselend en rijk aan details. Je kijkt je ogen uit op immense bossen, helderblauwe zeeën, … De Nieuwe Wereld ligt voor het grijpen en als speler geeft je dat een fantastische ervaring. Alle gebouwen zijn ook erg realistisch en gedetailleerd. Als je fan bent van de Anno reeks dan zal deze laatste game je zeker bekoren en voor diegene wat de franchise nog niet kennen: je zult niet weten waar je eerst moet kijken.

Op de achtergrond klinkt een rustige soundtrack en verder hoor je ook de geluiden van de bezigheden van je bevolking zoals het ontginnen van metalen wanneer je een mijn passeert of de schoten van je kanonnen tijdens een gevecht op zee. Qua audio zijn er bijgevolg ook weinig negatieve punten te vermelden. 

Verdict

Heeft Anno 1800 dan helemaal geen negatieve elementen te vermelden? Dit is natuurlijk afhankelijk van je eigen mening… Voor sommige spelers kan de overdaad aan spelmogelijkheden mogelijk te overweldigend zijn om te weten wat je best als eerste kan kiezen. Het inschatten van de situaties en het bedenken van de meest succesvolle strategie, is niet zo makkelijk. Anderen kunnen dit dan weer zien als een uitdaging en het juist prettig vinden. Als je houdt van city-building games is dit wel een aanrader en mag je deze zeker aan je collectie toevoegen.

Bron: Sensei Gaming

Share.

About Author

Mijn naam is Linda. Gamen heeft me in de ban gekregen toen ik zo’n 12 jaar oud was met de eerste PC games zoals Age of Empires, Croc, Tomb Raider, Call of Duty… Hierna volgde de GameBoy met Pokémon, PS2 met Champions of Norath, Time Splitters, Prince of Persia, maar ook 3D platform games zoals Ratchet & Clank, Sly Racoon, enz... kunnen me smaken ! Ik probeer een zo duidelijk en compleet mogelijk beeld te geven van de games die ik review en hecht veel belang aan een originele verhaallijn, realistische beelden en coole nieuwigheden.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.