Asterix & Obelix XXL 2 Remastered Review

0

Tegenwoordig worden van een heleboel games remastered versies gemaakt en dit geldt ook voor Asterix & Obelix XXL 2. De originele game werd uitgegeven in 2005 voor de PC en PS2, en nu heeft Microids een nieuwe versie gemaakt voor de PC, PS4, Xbox One en Switch. Om te weten of de update succesvol was en één van de meest bekende stripheld duo’s eer wordt aangedaan met deze vernieuwde game, lees je best zo snel mogelijk verder!

De verhaallijn is voorspelbaar aangezien Asterix en Obelix het opnieuw opnemen tegen hun favoriete vijand nr. 1: Caeser. De ontwikkelaar heeft daarentegen wel alles uit de kast gehaald om van het spelconcept iets vernieuwend te maken. Dit keer heeft Caesar nl. een plan bedacht waarbij hij de Galliërs wil uitschakelen door robots te bouwen. Hiervoor heeft hij druïden uit naburige dorpen ontvoerd en het is jouw taak om deze te bevrijden.

Alle actie vindt plaats in kamp Las Vegum; slechts één van de vele subtiele humoristische verwijzingen die het spel rijk is. Het kamp staat boordevol leuke attracties en de levels zijn bijgevolg erg uiteenlopend. Door de vele afwisseling in omgevingen ben je steeds nieuwsgierig naar wat het volgende op je pad zal zijn en wil je het liefst het spel in één keer uitspelen. Bijkomend heeft de maker het spel doorspekt met humor, bv. een houten Eiffeltoren, een replica van Venetië met Donkey Kong fonteinen, … Gedurende de hele game zijn er ook subtiele verwijzingen naar andere game-franchises terug te vinden, bv. Larry Craft (Lara Croft). Regelmatig verschijnt er een glimlach op je gezicht tijdens een gamesessie.

Qua gameplay is de ontwikkelaar trouw gebleven aan de oorspronkelijke versie. Je moet vooral vechten met de kleine, behendige Asterix en puzzels oplossen met de logge Obelix. Verder is het vooral wat klim- en springwerk zoals in alle platform-games. Zowel Asterix als Obelix hebben een breed gamma aan aanvalsmogelijkheden beschikbaar en je kan vrij tussen hen wisselen. Om toch een beetje vernieuwing aan te brengen heeft de ontwikkelaar enkele verrassende uitdagingen bedacht waardoor je alternatieve gevechtsstrategieën moet bedenken. Een voorbeeld is een Combat Challenge waardoor je valuta punten kunt verdienen. Die kan je op hun beurt weer gebruiken om je personage te upgraden.

Een groot hekelpunt tijdens het gamen is de camera. Deze moet je vaak draaien om een duidelijk beeld te hebben en dit frustreert enorm tijdens het spelen. Bovendien zit de balans tussen vechten en het oplossen van puzzels niet zoals het hoort. De raadsels zijn vrij simpel en het vechten overheerst. De game wordt daarom snel repetitief en de humor kan dit niet altijd goedmaken.

Op het vlak van audio valt er weinig op de game aan te merken. De dialogen zijn duidelijk ingesproken door professionele acteurs en zitten boordevol humor en grappige verwijzingen. Daarnaast zijn er ook herkenbare tunes uit andere games te horen op de achtergrond, bv. Tetris of Mario. Grafisch is de game echter verre van goed. Zo zijn er tussen de actiescènes korte filmpjes te zien die onaangeroerd zijn gebleven en bijgevolg er nog even ouderwets uitzien als in de originele game. De rest van de game is aanvaardbaar, maar verre van hoogstaand te noemen. Op dit vlak zijn er dus zeker nog verbeteringen door te voeren.

Verdict

Als je een fan bent van Asterix & Obelix, dan moet je deze game zeker aan je collectie toevoegen. De game staat bol van de humor elementen en deze sporen je ook aan om verder te willen gamen. Ben je op zoek naar een nieuwe platform-game, dan is dit spel niet de beste keuze. De gameplay is oké en qua audio is er ook weinig aan te merken, maar grafisch is de game niet optimaal. Bijgevolg is een prijskaartje van 50 euro nogal hoog voor een remastered versie en kan je beter wachten tot er een prijsdaling is geweest.

Bol van de humor

79% Awesome

Als je een fan bent van Asterix & Obelix, dan moet je deze game zeker aan je collectie toevoegen. De game staat bol van de humor elementen en deze sporen je ook aan om verder te willen gamen. Ben je op zoek naar een nieuwe platform-game, dan is dit spel niet de beste keuze. De gameplay is oké en qua audio is er ook weinig aan te merken, maar grafisch is de game niet optimaal. Bijgevolg is een prijskaartje van 50 euro nogal hoog voor een remastered versie en kan je beter wachten tot er een prijsdaling is geweest.

  • Verhaal 75 %
  • Gameplay 75 %
  • Grafisch 70 %
  • Audio 90 %
  • Herspeelbaarheid 85 %
  • User Ratings (0 Votes) 0 %

Bron: Sensei Gaming

Share.

About Author

Mijn naam is Linda. Gamen heeft me in de ban gekregen toen ik zo’n 12 jaar oud was met de eerste PC games zoals Age of Empires, Croc, Tomb Raider, Call of Duty… Hierna volgde de GameBoy met Pokémon, PS2 met Champions of Norath, Time Splitters, Prince of Persia, maar ook 3D platform games zoals Ratchet & Clank, Sly Racoon, enz... kunnen me smaken ! Ik probeer een zo duidelijk en compleet mogelijk beeld te geven van de games die ik review en hecht veel belang aan een originele verhaallijn, realistische beelden en coole nieuwigheden.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.