Battle Princess Madelyn Review

0

Bij Sensei Gaming hebben we de ontwikkeling van Battle Princess Madelyn op Kickstarter nauwgezet gevolgd. Het zal je dan ook niet verbazen dat we besloten de game aan een grondige test te onderwerpen. Je kan er hier alles over lezen. 

Battle Princess Madelyn is een platform game dat werd ontwikkeld door Casual Bit Games. Een opmerkelijk detail is dat een vader, Cristopher Orbst, de game ontwierp speciaal voor zijn zevenjarig dochtertje. Ze is een grote fan van de Ghouls ‘n Ghosts games en hier is Battle Princess Madelyn dan ook op gebaseerd. Je kruipt in de huid van Madelyn, een vechter in opleiding die samen met haar spookhondje Fitz op pad gaat om het koninkrijk en haar familie te redden van een kwaadaardige tovenaar.

In totaal zijn er zeven levels in afwisselende settings, gaande van een middeleeuws kasteel tot een sneeuwlandschap in de bergen en een regenwoud in de prehistorie. Ieder level bestaat uit drie stages waarin je vijanden moet verslaan. Bovendien is er een speciale ‘Loki’ modus. Deze laat je toe om het level opnieuw te spelen en een ander einde te kiezen. De enige voorwaarde is dat je niet langer met Madelyn speelt, maar met haar vader die enkel over zijn Insanity’s Sword beschikt. Dit zorgt ervoor dat het interessant is om achteraf het spel nog eens te spelen. Bovendien zijn er allerlei verborgen ruimtes, items en kledij waar je naar kan zoeken. Qua spelinhoud is er dus wel voldoende voorzien om je mee te amuseren ondanks het beperkt aantal levels.

De gameplay is erg vergelijkbaar met de GNG serie. In deze game moet je ook zombies en demonen verslaan gedurende een level en er zijn verschillende items en wapens ter beschikking om uit te kiezen. Dit laat je toe om een persoonlijke gevechtsstrategie te bedenken. Afhankelijk van je gekozen uitrusting beschikt je geesthondje Flitz over andere speciale krachten. Zo zijn er verschillende aanvallen die slechts geactiveerd worden wanneer Madelyn een speciaal harnas draagt. Daarnaast bezit hij de gave om je opnieuw tot leven te wekken, waardoor je dus niet kan sterven. Er zijn ook in ieder level halfweg checkpoints voorzien. De moeilijkheidsgraad is dus beperkt en dit maakt het spel vooral geschikt voor kinderen. Je hoeft daarentegen niet onmiddellijk te panikeren. Als het spel merkt dat je vlot je weg vindt, dan worden er meer vijanden op je losgelaten. De voorziene boss fights zijn ook behoorlijk pittig!

Naarmate je vordert in de game krijg je nieuwe items ter beschikking, bv. een rugzak om allerhande spullen in op te bergen. Er zijn ook diverse verborgen items en ruimtes die je kan ontdekken. Om toegang tot zo’n ruimte te krijgen, moet je over een speciaal wapen beschikken of een bepaalde power gebruiken. De game biedt dus meer dan het gewone vecht aspect en die afwisseling verhoogt het spelplezier.

Tijdens het spelen klinkt er een leuke retro soundtrack met een tempo dat wisselt afhankelijk van de situatie waarin je op dat moment zit. Voor het verhaal zelf heeft de vader samengewerkt met een auteur voor jeugdboeken en samen hebben ze de dialogen uitgeschreven. Qua graphics werd er inspiratie gehaald bij platform-games uit de jaren negentig. Er zijn verbeteringen aangebracht en het geheel is mooi, al kon de afwerking van sommige details beter zijn uitgevoerd.

Verdict

Casual Bit Games heeft duidelijk veel tijd en energie ingezet om van Battle Princess Madelyn een prachtige remake van de jaren negentig platform games te maken. De game bestaat uit levels in afwisselende achtergronden en door de variatie tussen gevechten en zoekwerk wil je graag het spel in één ruk voltooien. Dankzij o.a. verborgen ruimtes en andere mogelijke gevechtsstrategieën is de herspeelbaarheid groot. Wat ons betreft een echte topper en zeker een aanrader voor kinderen als kerstcadeau!

Een ideaal kerstcadeau

87% Awesome

Casual Bit Games heeft duidelijk veel tijd en energie ingezet om van Battle Princess Madelyn een prachtige remake van de jaren negentig platform games te maken. De game bestaat uit levels in afwisselende achtergronden en door de variatie tussen gevechten en zoekwerk wil je graag het spel in één ruk voltooien. Dankzij o.a. verborgen ruimtes en andere mogelijke gevechtsstrategieën is de herspeelbaarheid groot. Wat ons betreft een echte topper en zeker een aanrader voor kinderen als kerstcadeau!

  • Verhaal 85 %
  • Gameplay 90 %
  • Grafisch 80 %
  • Audio 90 %
  • Herspeelbaarheid 90 %
  • User Ratings (0 Votes) 0 %

Bron: Sensei Gaming

Share.

About Author

Mijn naam is Linda. Gamen heeft me in de ban gekregen toen ik zo’n 12 jaar oud was met de eerste PC games zoals Age of Empires, Croc, Tomb Raider, Call of Duty… Hierna volgde de GameBoy met Pokémon, PS2 met Champions of Norath, Time Splitters, Prince of Persia, maar ook 3D platform games zoals Ratchet & Clank, Sly Racoon, enz... kunnen me smaken ! Ik probeer een zo duidelijk en compleet mogelijk beeld te geven van de games die ik review en hecht veel belang aan een originele verhaallijn, realistische beelden en coole nieuwigheden.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.