Children of Morta Review

0

Children of Morta is een actie RPG waarin je aan de slag kunt met een hele familie van helden, nl. de familie Bergsons. De game is ontwikkeld door Dead Mage en uitgebracht door 11 bit studios. Als je zin hebt om eens een game te spelen waarin je niet gekluisterd zit aan één hoofdpersonage, moet je zeker deze review lezen en oordelen of Children of Morta jou kan bekoren!

Children of Morta is geen klassieke RPG game en dat merk je op verschillende vlakken. Om te beginnen is er het verhaal zelf. Je start in het onbekende land Morta waarin kwaadaardige krachten zich verspreiden en de wereld in duisternis hullen. De vijanden behoren tot de ‘Corruption’ en je moet hier tegen strijden. In tegenstelling tot andere RPG games, heb je hiervoor niet één persoon, maar een hele familie tot je beschikking, de Bergsons. Aan de start van de game zijn er enkel de vader John en de oudste dochter Linda waaruit je kan kiezen, maar na enkele speelminuten worden ze aangevuld met de overige vier personages: Lucy, Kevin, Mark en Joey. 

De ontwikkelaar heeft duidelijk de nadruk gelegd op de emoties in de game. Naarmate je vordert, krijg je meer en meer details en informatie over de personages en hun gevoelens. De thema’s die in de game aan bod komen, zijn erg herkenbaar. Liefde en hoop, verlangen en onzekerheid en offers die we zijn bereid te brengen om de mensen te redden om wie we het meest geven; al deze aspecten worden op een prachtige manier overgebracht en tijdens het gamen ontstaat er een echte verbondenheid met de familie Bergsons. 

Elk familielid heeft zijn eigen vaardigheden en kwaliteiten. De vader, John, is een bezorgde en liefdevolle man die zijn vijanden te lijf gaat met een zwaard en schild. De oudste dochter Linda is een vaardige boogschutter. Kevin maakt gebruik van dolken om vijanden een kopje kleiner te maken. Lucy bezit magische vuurkrachten en is erg speels. Mark maakt gebruik van Martial arts en de jongste zoon Joey slaat vijanden neer met een voorhamer. Je moet regelmatig wisselen tussen de karakters aangezien ze na een tijdje last krijgen van vermoeidheid. Dit verplicht je om de verschillende personages te gebruiken en hun kwaliteiten te ontdekken. 

Elk van hen heeft drie mogelijke aanvallen: een standaard aanval, een speciale genadeslag en een verdedigende modus. Dankzij level-ups kan je deze opties versterken en komen er nieuwe vaardigheden ter beschikking. 

Wat betreft gameplay ligt bij Children of Morta de nadruk op het verkennen van verschillende kerkers en grotten. Elk van deze is uniek en opgebouwd uit twee tot vier levels. Aan het einde staat er steeds een uitdagende eindbaas op je te wachten. Je hebt ook de mogelijkheid om naar een vorige plek terug te keren om bv. extra XP punten te verzamelen of extra objecten te zoeken. Elk van de levels bevat wel enkele sidequests en bijgevolg is er meer dan genoeg spelinhoud om je uren zoet te houden.

De gevechten met de ‘gewone’ vijanden kunnen na een tijdje spelen behoorlijk repetitief voelen. Je moet echter voldoende XP punten weten te verzamelen om een level-up te verkrijgen en je vaardigheden te versterken. Dit is echt noodzakelijk voor het doden van de boss die altijd een behoorlijke uitdaging is. Soms is het bijgevolg even doorbijten wanneer je weer een horde makkelijk te doden tegenstanders voor je hebt. Daarentegen is de voldoening extra groot wanneer je de eindbaas verslaat, wat één van de meest positieve punten in de game is. 

Afhankelijk van het type eindbaas moet je ook een keuze maken van het personage waarmee je speelt. De meeste eindbazen kunnen onverwachts een fatale slag toebrengen wanneer je te dicht genaderd bent. Bijgevolg zijn Lucy en Linda, die beide van op afstand vijanden schade kunnen toebrengen, een betere keuze dan bv. Joey met de hamer. 

Grafisch is Children of Morta een unieke game. Men maakt gebruik van een combinatie van met de hand geschilderde pixel-art en frame-voor-frame animaties. Dit samen met moderne verlichtingstechnieken geeft een prachtige wereld waarin de emoties nog sterker tot uiting komen. De verschillende personages zitten bovendien vol energie en als gamer wil je niet anders dan zoveel mogelijk over hen te weten komen en hen zien groeien tijdens de reis. 

Op het vlak van audio is het een indrukwekkend goede game. De meeste RPG’s hebben soundtracks op de achtergrond die na een tijdje behoorlijk saai of herkenbaar worden, maar dat is niet het geval bij Children of Morta. Integendeel, de prachtige audio biedt een meerwaarde aan de animaties en het verhaal wordt zo nog eens extra versterkt. 

Verdict

Children of Morta is op verschillende vlakken een unieke game. De mogelijkheid om met verschillende personages tegelijkertijd aan de slag te gaan, is erg leuk om als gamer te ontdekken. De boss battles aan het einde van de levels dagen je uit om tot het uiterste te gaan wat betreft je strategisch denken en strijdvaardigheden. Ook dit biedt veel gameplezier en maakt Children of Morta zeker de moeite waard tot aankopen. Tenzij je liever een klassieke actie RPG hebt waarin je maar één personage moet zien te ontwikkelen, is Children of Morta zeker een game die de moeite waard is om eens te proberen. 

Een uitdagende en unieke RPG

86% Uniek

Children of Morta is op verschillende vlakken een unieke game. De mogelijkheid om met verschillende personages tegelijkertijd aan de slag te gaan, is erg leuk om als gamer te ontdekken. De boss battles aan het einde van de levels dagen je uit om tot het uiterste te gaan wat betreft je strategisch denken en strijdvaardigheden. Ook dit biedt veel gameplezier en maakt Children of Morta zeker de moeite waard tot aankopen. Tenzij je liever een klassieke actie RPG hebt waarin je maar één personage moet zien te ontwikkelen, is Children of Morta zeker een game die de moeite waard is om eens te proberen. 

  • Verhaal 80 %
  • Gameplay 85 %
  • Audiovisueel 90 %
  • Herspeelbaarheid 90 %
  • User Ratings (0 Votes) 0 %

Bron: Sensei Gaming

Share.

About Author

Mijn naam is Linda. Gamen heeft me in de ban gekregen toen ik zo’n 12 jaar oud was met de eerste PC games zoals Age of Empires, Croc, Tomb Raider, Call of Duty… Hierna volgde de GameBoy met Pokémon, PS2 met Champions of Norath, Time Splitters, Prince of Persia, maar ook 3D platform games zoals Ratchet & Clank, Sly Racoon, enz... kunnen me smaken ! Ik probeer een zo duidelijk en compleet mogelijk beeld te geven van de games die ik review en hecht veel belang aan een originele verhaallijn, realistische beelden en coole nieuwigheden.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.