[UPDATE] Chucklefish onthult details over nieuwste game Spellbound, game krijgt naamswijziging

0

Chucklefish, de Britse game studio achter Starbound, ook bekend voor het uitgeven van Stardew Valley en Interstellaria, onthulde zopas dat ze volop bezig zijn met een nieuw project getiteld Spellbound. 

Spellbound zou veel gelijkenissen vertonen met Stardew Valley op grafisch vlak en gameplay, maar in tegenstelling tot een simulatie van het landbouwleven, zou het hoofdthema draaien rond een magische school. Oprichter Finn Brice vermeldde tijdens een interview dat je als gamer naar een magische school gaat en daar leert om allerlei toverdrankjes te brouwen en bezweringen uit te voeren, maar daarnaast is er ook aandacht voor relaties en alles buiten het echte leven op de schoolbanken.

De gelijkenissen met Harry Potter zijn bijgevolg niet te vermijden maar volgens Brice zijn er wel degelijk duidelijke verschillen. Zo zou het meer gaan om praktische oefeningen en vergelijkbaar zijn met bijvoorbeeld Steven Universe, een serie op Cartoon Network.

Naast het volgen van lessen, afwerken van huistaken en het sociale leven van een student, is er ook nog ruimte voor gevechten. Deze verlopen volgens een Zelda-achtige stijl, maar er wordt gebruik gemaakt van betoveringen en hocus-pocus in plaats van zwaard en boog. Zodra er een releasedatum bekend is, kan je het hier lezen.

UPDATE 15/3/2018: Chucklefish heeft vandaag nog bekend gemaakt dat de naam niet Spellbound, maar WitchBrook gaat heten.

Bron: Game Informer

Share.

About Author

Mijn naam is Linda. Gamen heeft me in de ban gekregen toen ik zo’n 12 jaar oud was met de eerste PC games zoals Age of Empires, Croc, Tomb Raider, Call of Duty… Hierna volgde de GameBoy met Pokémon, PS2 met Champions of Norath, Time Splitters, Prince of Persia, maar ook 3D platform games zoals Ratchet & Clank, Sly Racoon, enz... kunnen me smaken ! Ik probeer een zo duidelijk en compleet mogelijk beeld te geven van de games die ik review en hecht veel belang aan een originele verhaallijn, realistische beelden en coole nieuwigheden.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.