De Classic Hall of Fame 2015

2

Ieder jaar kan je je stem uitbrengen in de Classic FM Hall of Fame, een ranglijst van populaire klassieke muziekstukken.

Wat doet klassieke muziek in hemelsnaam op een gamewebsite zou je zo denken? Maar veel games hebben klassieke muziek in hun thema’s en verhaal verwerkt, zonder dat je het soms doorhebt. De Final Fantasy thema’s zijn stuk voor stuk pareltjes van muziekstukken, Journey’s muziek blijft nazinderen, Kingdom of Amalur heeft ook leuke deuntjes in de game verweven. En heb je nooit een tune van World of Warcraft in je hoofd zitten?

Ieder jaar sluipen er meer en meer muziekstukken van videogames in deze ranglijst.  Een kleine greep uit de rangnummers van de lijst in 2014:

  • Nr. 50 Banjo-Kazooie – Grant Kirkhope;
  • Nr. 17 The Elder Scrolls – Jeremy Soule;
  • Nr. 7 Final Fantasy series – Nobuo Uematsu.

Dus wil je je favoriete muziekstuk uit een bepaalde game (of film) in die lijst krijgen? Dan rest er maar één ding op: stemmen! Tot eind februari heb je nog de kans daartoe. En ondertussen kan je medespelers warm maken voor hun stem. Het zou toch fantastisch zijn als er gamemuziek op nummer 1 zou geraken.

Wat is jullie favoriete gamemuziek? Laat het ons weten via de website of ons forum.

Bron: Bethesda

Share.

About Author

Een doorgewinterde redacteur die al jaren zijn vak met genoegen uitoefent. Hij houdt van games met een verhalende context, verscholen in een uniek jasje, zoals zijn all time favorites: Journey, Zone of the Enders: The 2nd Runner en To The Moon.

2 reacties

  1. Ik heb zowel Austin Wintory (Journey) als Gustavo Santaolalla (The Last of Us) als Jeremy Soule (Skyrim) genomineerd. Maar Garry Schyman (BioShock Infinite), Masashi Hamauzu (FF XIII) en Daniel Licht (Dishonored) krijgen ook een plaats … in mijn persoonlijke Hall of Music 🙂

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.