Die Young Review

1

Die Young is een open wereld action-adventure game van ontwikkelaar IndieGala. Je kruipt in de huid van een jonge vrouw die is gekidnapt naar een onbekend eiland in de Mediterrane Zee. Als je wil weten of deze game iets voor jou is, kan je hier de review lezen.

Aan de start van de game word je voor dood achtergelaten op de kust van een mysterieus eiland in de Mediterrane zee. Je ontwaakt volledig gedehydrateerd en met een lege maag en het is duidelijk dat je zo snel mogelijk van het eiland moet proberen te ontsnappen. Die Young is bijgevolg een survival game, maar het is niet de bedoeling om een kamp op te bouwen en levensmiddelen te zoeken. Het doel is zo snel mogelijk proberen te vertrekken van je schijnbaar mooie, maar gevaarlijke gevangenis.

Het open wereld perspectief nodigt je als speler uit om op onderzoek te gaan. De prachtige grafische vormgeving is bovendien rijk aan details en versterkt dit verlangen. Hierdoor krijg je echt zin om grotten, verlaten gebouwen, enz. te verkennen en zo te proberen een ontsnappingsroute te vinden. Een tweede pluspunt hierbij is dat je niet onder tijdsdruk opdrachten moet uitvoeren. Er is één hoofddoel: ontsnappen. Daarnaast zijn er ook een aantal side quests die op je map verschijnen. Kortom: zeker voldoende spelinhoud en veel afwisseling in gameplay om ervoor te zorgen dat Die Young de moeite tot aankoop waard is.

We volgen Daphne, een jonge vrouw die wel voor avontuur en uitdagingen te vinden is. Aan de hand van Daphnes parkour skills, zal je je doorheen de wereld verplaatsen en zal geen enkele hoogte onbereikbaar zijn. Tijdens je avontuur zal je voorwerpen vinden die je dichter naar ontsnapping zullen brengen. Zo zal je bijvoorbeeld doorheen de omgeving verschillende wapens tegenkomen, of gear als loopschoenen waardoor je sneller kan rennen. Verder zijn er tal van aanwijzingen te ontdekken en krijg je meer info over de reden achter je ontvoering.

Een negatief aspect echter, is de houterige combat. De meeste aanvaringen zijn tussen Daphne en de wilde dieren die het eiland bewonen, maar ook zal je het tegen mensen moeten opnemen. Vijanden kunnen echter het je echter dikwijls veel te lastig maken. Je kan er wel twintig pijlen op afschieten en dan leven deze tegenstanders nog steeds. Close combat is eveneens erg stijf en zal nog sterk verbeterd moeten worden. De kleinste fout kan je fataal worden. Hoewel frustrerend, hoef je gelukkig niet elk gevecht aan te gaan. Allgemeen kun je maar beter proberen confrontaties te vermijden.

Op de achtergrond is er een leuke soundtrack te horen en tijdens de game krijg je ook een waarschuwing wanneer er gevaar nadert. De voice-acting is bovendien professioneel uitgevoerd en hierop valt niets aan te merken. Op grafisch vlak heeft de ontwikkelaar ook erg zijn best gedaan. Het eiland is opgebouwd uit verschillende soorten landschappen. Zo zijn er bossen, kustgebieden, grotten, enz. Ze zijn allen erg rijk aan details en er is duidelijk aandacht besteed om het geheel zo levensecht mogelijk te doen lijken. 

Verdict

Die Young is een interessante adventure game met een aangename gameplay. Het open wereld perspectief motiveert je als speler om verder te spelen en het verhaal van je personage te ontdekken. IndieGala heeft moeite gedaan om de game tot in detail uit te werken op grafisch en audio vlak. Heb je bijgevolg zin in een actie game met een vrouw in de hoofdrol, dan is Die Young zeker een aanrader.

Score:

78%

Die Young is een interessante adventure game met een aangename gameplay. Het open wereld perspectief motiveert je als speler om verder te spelen en het verhaal van je personage te ontdekken. IndieGala heeft moeite gedaan om de game tot in detail uit te werken op grafisch en audio vlak. Heb je bijgevolg zin in een actie game met een vrouw in de hoofdrol, dan is Die Young zeker een aanrader.

  • Verhaal 80 %
  • Gameplay 70 %
  • Grafisch/Audio 80 %
  • Fun/Herspeelbaarheid 80 %
  • User Ratings (0 Votes) 0 %

Bron: Sensei Gaming

Share.

About Author

Mijn naam is Linda. Gamen heeft me in de ban gekregen toen ik zo’n 12 jaar oud was met de eerste PC games zoals Age of Empires, Croc, Tomb Raider, Call of Duty… Hierna volgde de GameBoy met Pokémon, PS2 met Champions of Norath, Time Splitters, Prince of Persia, maar ook 3D platform games zoals Ratchet & Clank, Sly Racoon, enz... kunnen me smaken ! Ik probeer een zo duidelijk en compleet mogelijk beeld te geven van de games die ik review en hecht veel belang aan een originele verhaallijn, realistische beelden en coole nieuwigheden.

1 reactie

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.