Discord wil een ware Steam concurrent worden

0

Discord is binnen de gamewereld een zeer geliefde chat software en om niet te blijven stilstaan, had Discord vorige maand onthuld dat ze willen gaan uitbreiden in de vorm van een Discord Store.

Een hele uitbreiding als je het ons vraagt, zeker als je weet dat ze het à la Steam willen gaan doen. Het is ook een risky move, want alles zal afhangen met welke games ze op de proppen gaan komen. Discord noemt het hele gegeven “First on Discord” en heeft vandaag zijn eerste zeven games onthuld. Het zijn niet allemaal PC-exclusives, sommige games zijn ook al beschikbaar op console. Hoe dan ook, het is toch een interessante line-up!

Last Year: The Nightmare

Ontwikkelaar: Elastic Games

Last Year is een asymmetrische horror game dat op het eerste zicht lijkt op een combinatie van Dead by Daylight en Left 4 Dead. De game speelt zich af in een verlaten middelbare school tijdens Halloween, waar een bovennatuurlijke kracht de vorm aanneemt van wrede moordenaars en vier tieners gevangen houdt. De “survivors” moeten samenwerken om te kunnen ontsnappen, terwijl een “hunter” hun achtervolgt om ze van kant te maken.

Sinner: Sacrifice for Redemption

Ontwikkelaar: Another Indie

Sinner is een combinatie van Dark Souls en Shadow of the Colossus met een unieke twist: je nivelleert omlaag in plaats van omhoog. We spelen als Adam, een krijger die op eindbazen jaagt die geïnspireerd zijn op de Seven Deadly Sins. Voordat Adam het kan opnemen tegen een vijand, moet hij eerst een deel van zich opofferen om zichzelf buffs te geven voor gezondheid, kracht of uitrusting.

Minion Masters

Ontwikkelaar: BetaDwarf

Minion Masters is een realtime, co-op kaartspel ontworpen voor PC-spelers. Elke speler begint met 10 kaarten waarna je een strategie moet bedenken om de verdediging van je tegenstander te doorbreken. Een leuke twist is dat je de hulp van een vriend kunt inschakelen om samen een vijandig team te verslaan.

Bad North

Ontwikkelaar: Raw Fury

In Bad North leiden spelers een stam van eilandbewoners die vechten tegen de Viking horde. Tijdens je avontuur verken je nieuwe eilanden, vecht je tegen rovers, rekruteer je nieuwe personages en verzamel je recources.

At Sundown

Ontwikkelaar: Versus Evil/Mild Beast

At Sundown is een isometrische shooter die vier spelers tegenover elkaar gooit in levels die gedekt zijn met duisternis. Je bent onzichtbaar als je uit het licht blijft, maar dat geldt eveneens voor je tegenstanders.

Mad Machines

Ontwikkelaar: Hero Blocks

In Mad Machines ga je aan de slag met magnetische robotgladiatoren die met spikeballs vechten tot de dood. Rocket League goes melee, een zalige combinatie als je het ons vraagt!

King of the Hat

Ontwikkelaar: Business Corp. Incorporated/Hyroglyphik Games

In King of the Hat vertoeven we in een wereld waarin geanimeerde protagonisten hun ziel in hun hoed bewaren. Dit betekent echter als hun hoed wordt vernietigd, zij ook dood gaan. Niet echt ideaal als je weet dat de protagonisten van deze game dol zijn op deathmatches en dat hun hoeden als wapens kunnen worden gebruikt!

Bron: Discord

Share.

About Author

Een doorgewinterde redacteur die al jaren zijn vak met genoegen uitoefent. Hij houdt van games met een verhalende context, verscholen in een uniek jasje, zoals zijn all time favorites: Journey, Zone of the Enders: The 2nd Runner en To The Moon.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.