Eerste details rond eerste DLC van Breath of the Wild zijn bekend

0

The Legend of Zelda: Breath of the Wild krijgt nog meer uitdagende content met de uitbreidingspas, die toegang geeft tot twee geplande DLC-pakketten voor zowel de Nintendo Switch- als de Wii U-versie.

Het eerste pakket, genaamd The Legend of Zelda: Breath of the Wild – The Master Trials, verschijnt deze zomer, het tweede in de winter van 2017. De twee pakketten zijn alleen verkrijgbaar als bundel voor de prijs van € 19,99. Het eerste pakket downloadbare content voegt de zwaardproef en een uitdagende moeilijke stand toe aan de game, naast andere leuke en handige functies.

Daarnaast is vanaf vandaag een gratis software-update beschikbaar die spelers de audio van de game laat beleven in een van negen verschillende talen, inclusief Japans. Spelers kunnen de teksten in beeld daarbij gewoon in een andere taal laten staan, bijvoorbeeld Nederlands of Engels.

Hieronder een overzicht van alles wat het eerste DLC-pakket brengt:

 • Zwaardproef
  Door deze locatie te betreden kun je je vaardigheden beproeven in de nieuwe zwaardproef (voorheen “Cave of Trials” genoemd), waarin de ene na de andere vijand verschijnt. Link begint geheel zonder pantsers of wapens. Als het hem lukt alle vijanden in de kamer te verslaan, mag hij verder naar het volgende gebied. De zwaardproef bestaat uit ongeveer 45 kamers voor spelers om te voltooien. Wanneer link alle trials heeft voltooid, wordt de ware kracht van het meesterzwaard gewekt en verdubbeld zijn aanvalskracht. Ook zal het meesterzwaard zich altijd in zijn gloeiende staat bevinden.
 • Moeilijke stand
  Fans die naar een nieuwe uitdaging verlangen zitten goed met de nieuwe moeilijke stand. In de moeilijke stand worden de “rangen” van vijanden verhoogd (rode Bokoblins veranderen bijvoorbeeld in blauwe), en je kunt zelfs pittige vijanden tegenkomen die je niet in het normale spel treft. Tijdens gevechten zal de gezondheid van vijanden ook langzaam herstellen, waardoor je genoodzaakt bent ze sneller te verslaan en ze zullen Link eerder opmerken als hij hen nadert, wat het moeilijker maakt ze te besluipen. Daarnaast zweven er overal in Hyrule planken aan ballonnen. Als het spelers lukt deze planken te bereiken, kunnen ze daarop vijanden verslaan en schatten verzamelen.
 • Heldenspoor
  Het is spannend om Hyrule te verkennen, maar omdat de wereld zo groot is, is het voor spelers vaak lastig om te onthouden waar ze precies zijn geweest. Om dat bij te houden, zal het nieuwe Heldenspoor elke stap van spelers onthouden en hun pad in een groene kleur op de kaart markeren. Zo wordt de route weergegeven die de speler de afgelopen 200 uren heeft afgelegd, inclusief een schuifknop die het aantal voetstappen op een tijdslijn toont. Dit werkt ook met terugwerkende kracht, dus kunnen spelers die al vele uren in de game hebben gestoken precies zien waar ze allemaal geweest zijn. Deze functie maakt het makkelijker locaties de herkennen die spelers nog niet ontdekt hebben in de grootse wereld. Zo stuiten spelers misschien op tempels die ze nog niet eerder ontdekt hebben.
 • Korok-masker
  Als spelers het nieuwe Korok-masker hebben gevonden, wordt het veel makkelijker om de Korok-locaties in de game te vinden. Wanneer de speler het masker draagt, zal het schudden wanneer een Korok ergens in de buurt is verstopt.
 • Reismedaillon
  Ergens in de wereld staat een nieuwe schatkist die het Reismedaillon bevat. Met het Reismedaillon kunnen spelers voor hun huidige locatie een tijdelijk nieuw reispunt op de kaart creëren. Vervolgens kan Link zich wanneer hij maar wil naar dat punt toe verplaatsen. Er kan slechts één reispunt tegelijk op de kaart geregistreerd worden.
 • Nieuwe uitrusting
  Na het downloaden van het eerste DLC-pakket worden acht nieuwe stuks uitrusting toegevoegd aan The Legend of Zelda: Breath of the Wild, allemaal gebaseerd op eerdere Zelda-avonturen. Eenmaal gevonden door de speler, kunnen spelers uitrusting dragen die is gebaseerd op geliefde games en personages als Midna, Tingle, Fantoom en Majora’s Mask.

Meer informatie over het tweede DLC-pakket wordt later onthuld.

Bron: Sensei Gaming

Share.

About Author

Een doorgewinterde redacteur die al jaren zijn vak met genoegen uitoefent. Hij houdt van games met een verhalende context, verscholen in een uniek jasje, zoals zijn all time favorites: Journey, Zone of the Enders: The 2nd Runner en To The Moon.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.