Eerste Splinter Cell game krijgt remake

0

Het is niet bepaald hét nieuws waar fans van de reeks op zaten te wachten, maar heel gamers zullen een Splinter Cell-remake ongetwijfeld met open armen ontvangen. De komst van een remake van de eerste game in de reeks werd vandaag aangekondigd door Ubisoft.

Ubisoft kondigde vandaag de ontwikkeling van een nieuwe Splinter Cell game aan. Maar in plaats van een volledig nieuwe titel, gaat het om een volwaardige remake van de eerste game in de reeks. De keuze voor een remake, in plaats van een remaster, kwam er om de moderne gamers te accomoderen: “What we’re trying to do is make sure the spirit of the early games remains intact, in all of the ways that gave early Splinter Cell its identity,” gaf producer Matt West mee. Ubisoft Toronto, de ontwikkelaar achter Splinter Cell: Blacklist en het recentere Far Cry 6 en Watch Dogs: Legion, zal de game van de grond af bouwen in de Snowdrop Engine.

Fans mogen van deze remake visuals en gameplay van de huidige generatie games verwachten, naast de dynamische belichting en het gebruik van schaduwen. Ondanks de CV van de studio, zal de game echter het lineaire karakter van de reeks aanhouden, om zo “het gevoel van meesterschap” te bewaren, waar de reeks onder andere om gekend staat.

De remake zal bovendien niet een one-time thing zijn, “maar legt de grond voor de toekomst van Splinter Cell”, althans Chris Auty, Creative Director. De ontwikkeling is nog maar pas van start gegaan, dus het is onmogelijk te voorspellen wanneer de game in de rekken zal liggen. Mooie vooruitzichten in elk geval…

Bron: Kotaku

Share.

About Author

Een redacteur met jaren game-ervaring die samen met Andy Sensei Gaming opgericht heeft. Over de jaren heen leerde Indy alle genres te appreciëren en waagt hij zich aan elke game die hij maar in handen kan krijgen. Misschien ligt het aan zijn naam, maar vooral de betere indies krijgen zijn aandacht. Zo behoren games als Journey en To the Moon tot zijn absolute favorieten.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.