Effie Review

0

Effie is de nieuwste 3D platform game van Inverge Studios. De ontwikkelaar heeft inspiratie gezocht bij klassiekers zoals The Legend of Zelda, maar combineert het 3D-platform element met de moderne game trend van een open wereld. Erg gewaagd en vernieuwend!

Onthef de vloek

Het verhaal zit van bij de start goed in elkaar. Het hoofdpersonage is een jonge, luie krijger met de naam Galand. Op een dag komt een jonge vrouw, Effie, bij hem aan de deur met de vraag om haar te helpen met haar kar. Deze is onderweg gebroken, maar daar heeft de egoïstische Galand geen zin in. Bot wijst hij haar af en dan blijkt dat de lieve Effie een verborgen kantje heeft. Ze is namelijk een heks en als straf ontneemt ze Galand zijn jeugd.

Om de vloek terug op te heffen, moet Galand het bewijs leveren dat hij ook iets goeds in zich heeft. Dit doel hoopt hij te bereiken door de wijde wereld in te trekken. In ieder dorp wil hij de mensheid helpen tegen de plagerijen van de minions van Effie. En zo begint dit grootse avontuur.

Open wereld vs 3D platforming

In totaal zijn er vijf verschillende werelden met elk een uniek aanbod aan puzzels, vijanden en verzamel objecten. Deze bevinden zich in een groter, open universum. Je kan jezelf verplaatsen binnen dit universum, maar als je één van de vijf levels kiest, start wel een rechtlijnig verhaal. Het open wereld element is dus nog vrij beperkt. Een pluspunt is wel dat je zelf de volgorde van de levels kan bepalen. Op die manier ervaar je als speler meer vrijheid.

Aan de start van de game beschik je enkel over een Shield als wapen. Het is echter geen gewoon ‘schild’. Dit Shield kan gebruikt worden om kisten te openen, als slagwapen of boemerang om vijanden aan te vallen of als hooverboard om je sneller te verplaatsen. Over multifunctioneel gesproken! Eén van de tofste speelmomenten bestond uit het zoeven met het Shield doorheen het open universum. Het was een erg leuke, creatieve spelervaring.

Gameplay onder de loep

Naarmate de game verder ontwikkelt, nemen je krachten toe en krijg je andere wapens. Bovendien leer je nieuwe aanvallen die je toelaten om met één stoot meerdere vijanden een kopje kleiner te maken. Die voortgang zet je aan om de game verder te ontdekken. De gevechten zelf zijn jammer genoeg niet zo moeilijk. Vooral de strijd tegen de Bosses is nogal eentonig. Je moet steeds eenzelfde techniek gebruiken om de vijand te verslaan. 

Wat betreft de puzzels bestaan deze vooral uit het omzetten van schakelaars. Zo kan je vooraf ontoegankelijke platforms toch bereiken. Dit is erg herkenbaar uit oude platform games en roept leuke nostalgische gevoelens op. Daarnaast zijn er ook enkele doordenkers. Deze vragen wel wat stevig denkwerk en de oplossing is meestal te vinden door je ogen goed de kost te geven en naar aanwijzingen te zoeken in je nabije omgeving.

Tot slot zijn er in ieder level ook nog een collectie van trofeeën en runen die je moet proberen te verzamelen. Een minpuntje hierbij is dat wanneer je eenmaal een bepaalde plaats heb bezocht, je niet terug kan. Er is een automatische save-functie die verhindert om terug te keren naar een locatie. Let dus op dat je probeert vanaf het begin iedere plek grondig te onderzoeken. 

Een kleurrijke wereld rijk aan details

Op grafisch vlak is Effie een game op hoogstaand niveau. Je krijgt een wereld voorgeschoteld die schittert in verschillende kleuren en bijzonder gedetailleerd is. De levels zijn ook allemaal verschillend, bv. een berglandschap of een historische site. De personages zijn eerder karikaturen. Zo is Galand een echt oud mannetje met een typische opasnor en -baard. Dit is grappig om te zien en zorgt voor een humoristische toets. 

De voice-acting is ook goed uitgevoerd. Af en toe komen de ondertitels niet overeen met de mondbewegingen, maar over het algemeen verlopen de gesprekken synchroon. Tijdens het gamen klinkt er een aangename soundtrack. Verder hoor je ook een geluidje telkens je een rune weet te vinden. Het zijn leuke details die de game helemaal af maken. 

Verdict

Effie is een moderne 3D action platform game die vooral gamers van de oude generatie kan bekoren door de link met klassiekers zoals Sonic of the Legend of Zelda. Het verhaal zit goed in elkaar en de combinatie met het open wereld element schenkt je als gamer ook veel vrijheid. De gevechten zijn aan de mindere kant, maar in het algemeen wordt dit goed gemaakt door de puzzels en de voortgang van je personage. Zeker een aanrader voor platform liefhebbers!

Een moderne 3D action platform game

83% Nostalgisch

Effie is een moderne 3D action platform game die vooral gamers van de oude generatie kan bekoren door de link met klassiekers zoals Sonic of the Legend of Zelda. Het verhaal zit goed in elkaar en de combinatie met het open wereld element schenkt je als gamer ook veel vrijheid. De gevechten zijn aan de mindere kant, maar in het algemeen wordt dit goed gemaakt door de puzzels en de voortgang van je personage. Zeker een aanrader voor platform liefhebbers!

  • Verhaal 90 %
  • Gameplay 75 %
  • Audiovisueel 85 %
  • Herspeelbaarheid 80 %
  • User Ratings (0 Votes) 0 %

Bron: Sensei Gaming

Share.

About Author

Mijn naam is Linda. Gamen heeft me in de ban gekregen toen ik zo’n 12 jaar oud was met de eerste PC games zoals Age of Empires, Croc, Tomb Raider, Call of Duty… Hierna volgde de GameBoy met Pokémon, PS2 met Champions of Norath, Time Splitters, Prince of Persia, maar ook 3D platform games zoals Ratchet & Clank, Sly Racoon, enz... kunnen me smaken ! Ik probeer een zo duidelijk en compleet mogelijk beeld te geven van de games die ik review en hecht veel belang aan een originele verhaallijn, realistische beelden en coole nieuwigheden.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.