[Eindejaarsspecial] Andy’s favoriete games van 2018

0

2018 was voor mij een heel mooi jaar qua games. Er kwamen van verschillende genres wel toppertjes die me konden bekoren en die een speciaal plaatsje in deze top 3 hebben weten te veroveren.

#3 – Dragon Ball FighterZ

Ik ben als klein kind opgegroeid met Dragon Ball Z. Direct na school de tv aan om de nieuwe episode te bewonderen en mezelf in het DBZ-universum te wanen. Toen kwamen de games, waarbij ikzelf meermaals kleine game-toernooitjes met vriendjes opzette om elkaar te lijf te gaan. Man, wat een mooie tijden!

Het is daarom niet verwonderlijk dat de nieuwe Dragon Ball FighterZ dan ook in deze top 3 moet verschijnen. Ik was er eerst een beetje bang voor, want na de laatste Tenkaichi game vond ik de DB-games absoluut niet meer de moeite waard. Natuurlijk begin je de game dan met een bang hartje, maar hoop je toch ook stiekem dat hetzelfde niveau als vroeger bereikt wordt. En daar is ontwikkelaar Arc System Works méér dan dik in geslaagd! Het combat-systeem is ontzettend uitgebreid en de moves die je kunt doen brengen de gevechten echt tot leven; het lijkt wel alsof je echt in een Dragon Ball aflevering zit! Ook de ontzettend heerlijke artstijl brengt de Dragon Ball-serie eer aan. Een toppertje die een welverdiende plaats in deze top 3 bezit!

#2 – Dark Souls Remastered

Zelf heb ik de Dark Souls games altijd geweldig gevonden, maar ik ben er zelf nooit mee begonnen tot Dark Souls 3 uitkwam. Daar had ik eerlijk gezegd spijt van, want Dark Souls 3 was voor mij meteen een schot in de roos. Het smaakte naar meer. Toen kwam de dag dat Bandai Namco en From Software bekend maakten dat ze de eerste Dark Souls gingen remasteren!

Natuurlijk heb ik deze gelijk bij de release aan de tand gevoeld en eerlijk, het voelde zó goed! Eindelijk heb ik het oorspronkelijke verhaal van de serie kunnen beleven, al die memorabele momenten zelf kunnen ervaren. Dark Souls Remastered is een remaster hoe een remaster hoort te zijn: goede upscale in graphics, geen framerate problemen en de besturing hedendaags gemaakt.

#1 – Spider-Man

Spidey, onze favoriete webslinger uit New York is eindelijk terug van weggeweest! Toen de aankondiging gedaan werd dat Insomniac bezig was met de nieuwe Spider-Man game waren de verwachtingen ineens heel hoog gespannen. Maar man toch, Insomniac blaast alle verwachtingen die ik had volledig weg en heeft me helemaal veroverd met deze nieuwe game!

Spider-Man heeft gewoon alles wat een goede Spidey game nodig heeft: actie, humor, uitdaging en het allerbelangrijkste… het webslingeren! Het slingeren doorheen New York heeft nog nooit zo realistisch aangevoeld; ik heb meermaals kriebels in mijn buik gehad wanneer je zo de hoogte in slingert om vervolgens een duik naar onder te nemen. Kiekevel gewoon! Insomniac is er in geslaagd om met Spider-Man mijn nummer 1 in deze lijst compleet te maken.

Natuurlijk zijn er ook verschillende games die net niet de top 3 hebben gehaald. Zij krijgen daarom ook een eervolle vermelding: Shadow of the Tomb Raider, Transference, Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age, Ni No Kuni II: Revenant Kingdom, Zone of the Enders: The 2nd Runner MARS, Pokémon: Let’s Go Pikachu, Shadow of the Colossus, God of War, Battlefield 5.

En wat in 2019?

We hebben net zo’n goed gamejaar achter de rug, maar 2019 belooft nóg beter te worden! Er wordt ons veel toppertjes beloofd, maar in al dat grof geweld heb ik toch een drie favorieten waar ik naar uitkijk.

Devil May Cry 5

Devil May Cry 5 is ongetwijfeld dé titel die ik volgend jaar absoluut in huis moet hebben! Ik heb alle DMC-games in mijn bezit, inclusief de speciale edities. En eerlijk gezegd, hoewel de ontwikkelaar uitkeek naar een DmC 2, ben ik ontzettend blij dat ze eindelijk gekozen hebben voor Devil May Cry 5! Dante en Nero vormen samen een zalig badass duo, dus ik ben benieuwd welke absurde dingen we dit keer kunnen verwachten.

Final Fantasy XIV: Shadowbringers

Ik kan er gewoon niets aan doen, maar Final Fantasy XIV blijft een deel van wie ik ben. Al sinds bèta phase 2 ben ik de game aan spelen en ik geraak er niet van af. Hoewel ik momenteel nog steeds in een pauze zit, blijf ik alles van de game op de voet volgen. Daarom dat de aankomende expansion pack Shadowbringers één van mijn favorieten voor volgend jaar is. De teaser die Square Enix op ons heeft losgelaten brengt meer vragen dan antwoorden, en het ziet er ook gewoon zo verdomd goed uit!

Sekiro: Shadows Die Twice

Al sinds mijn kindertijd ben ik gefascineerd door Japan, iets wat zich ook vertaald naar mijn smaak in games. Meer geef toe, wie heeft er nu niet van gedroomd om als samoerai doorheen het leven te gaan? Sekiro: Shadows Die Twice is het nieuwe paradepaardje van From Software en qua gameplay zien we veel elementen terug van de Dark Souls-serie. Wees maar zeker dat dit een toppertje van formaat gaat zijn en ik weet nu al met zekerheid te zeggen dat Sekiro: Shadows Die Twice in mijn top 3 van volgend jaar gaat zitten!

Er zijn natuurlijk ook nog een hoop andere lekkernijen die volgend jaar uitkomen. Dit zijn nog titels waar ik naar uitkijk: Days Gone, The Last of Us Part 2, Death Stranding, Beyond Good & Evil 2, Resident Evil 2 Remake, Jump Force, Kingdom Hearts 3, Metro Exodus, Code Vein, Dying Light 2, Ghost of Tsushima, Cyberpunk 2077, Bayonetta 3, Final Fantasy 7 Remake, Metroid Prime 4.

Welke games zijn jullie favorieten van 2018 en waar kunnen jullie absoluut niet meer op wachten in 2019? Laat het ons weten in een reactie!

Namens het team en mezelf wensen we jullie een geweldig oudejaar toe en alvast een gelukkig nieuwjaar!

Bron: Sensei Gaming

Share.

About Author

Een doorgewinterde redacteur die al jaren zijn vak met genoegen uitoefent. Hij houdt van games met een verhalende context, verscholen in een uniek jasje, zoals zijn all time favorites: Journey, Zone of the Enders: The 2nd Runner en To The Moon.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.