[Eindejaarsspecial] Indy’s favoriete games van 2018

0

2018 was een bewogen jaar voor mij. Afstuderen, werk zoeken en vinden en andere hobby’s die tijd innamen en er schiet maar weinig tijd meer over om te gamen. De games die ik dit jaar gespeeld heb kan je op twee handen tellen (first world problems) en zo is het elk jaar opnieuw lastig om weer een volwaardige top 3 samen te stellen. Toch probeer ik uit de weinige games die ik onder handen kon nemen, mijn absolute favorieten te selecteren.

#3 – Assassin’s Creed Odyssey

Nog maar enkele jaren geleden liet ik na de Ezio-reeks Assassin’s Creed volledig links liggen, omwille van blinde fanboyredenen en een gebrek aan tijd. Het was pas bij Origins dat ik de interesse in de reeks terugvond en ik redelijk wat schade heb ingehaald. En toen kwam Odyssey uit, de grootste en meest intense Assassin’s Creed tot nu toe.

Wat een prachtige wereld heeft Ubisoft weer kunnen neerzetten, met de gameplay waar je als fan van de reeks alleen maar gelukkig van kunt worden. Ik vond Black Flag persoonlijk iets minder interessant en was dan ook blij dat het varen niet zozeer een verplichting was naast het verkennen van de wereld. Het grootste minpunt van de game is dat er slechts 24 uur in een dag zitten en geen mens op aarde tijd genoeg zal hebben om deze ooit volledig uit te spelen.

#2 – Yakuza 6: The Song of Life

Dit was een tergend moeilijke keuze tussen Yakuza 6 en Kiwami 2. En hoewel ik Kiwami 2 kwalitatief dat tikkeltje beter vond, moest deze toch het onderspit delven voor The Song of Life. Het gebrek aan een voor mij persoonlijk interessante mini-game, vond ik wat jammer in Yakuza 6, maar het is het verhaal waar ik uiteindelijk voor bezweek. Deze game zal iedereen een trap in de emoties geven en meesleuren in het laatste epische avontuur van Kiryu.

The Song of Life is een rollercoaster vol actie, emoties en breinloze humor. Kamurocho is mooier en uitgebreider dan ooit, en de toevoeging van het nieuwe havenstadje Onomichi zorgt ervoor dat je weer heel wat kunt verkennen. Onomichi is trouwens één van de mooiste locaties die ik in de reeks al heb mogen verkennen, meer dan de moeite.

#1 – Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2 was een game waarvan ik niet eens wist dat ik er op zat te wachten. De eerste was een serieuze blockbuster, maar was een prachtige game op zich en deed me niet verlangen naar een prequel of sequel. Een beetje vergelijkbaar met The Last of Us, dergelijke games zie ik liever in ere gelaten. Maar wat een game is Red Dead Redemption 2 geworden…

Een urenlang verhaal, likeable personages en actie alom. Omgeven op z’n Rockstars met details her en der in één van hun mooiste werelden tot nu toe. Rockstar bewijst, ondanks de minder aangename geruchten over de werkomstandigheden van de ontwikkelaars, dat ze meester zijn in storytelling en het maken van interessante levende werelden. Deze is gemakkelijk mijn persoonlijke GOTY voor 2018.

En wat in 2019?

2018 was voor mij een serieus jaar waarin ik afstudeerde en mijn eerste werkervaring vond. 2019 belooft alleen maar drukker te worden wanneer ik vanaf nu volledige jaren fulltime zal moeten werken. Minder tijd, waarschijnlijk nog minder games dus. Maar toch blijven we jaarlijks uitkijken naar diezelfde titels als Shenmue III, Beyond Good and Evil 2 en Days Gone. Maar met de aankondiging van enkele nieuwe titels, is mijn verlanglijstje toch al een tikkeltje veranderd. Van onderstaande games hoop ik ofwel een bekendmaking van de releasedatum, of op zijn minst meer nieuws.

Cyberpunk 2077

Hoewel we van deze game in de verste verte nog niet weten wanneer deze zal releasen, kan een mens alleen maar hopen, toch? Vanaf het moment dat deze game voor het eerst getoond werd, was ik meteen verkocht. In 2019 hoop ik op zijn minst een release te krijgen, if anything.

Ghost of Tsushima

Eigenlijk speel ik met Cyberpunk 2077 en Ghost of Tsushima een beetje vals, aangezien beide games nog geen release te pakken hebben en niets zeker is voor 2019. Toch hoop ik dat toch zeker deze titel wél zal releasen in ’19. De prachtige trailer en de setting, meer had ik niet nodig om te watertanden. Geef mij een game op een Japans eiland met samurai en ik teken meteen!

Metro Exodus

Voor de verandering eens een game waarvan we zeker weten wanneer deze uitkomt. 15 februari kan niet snel genoeg komen. Na op Gamescom de game even aan de tand te kunnen voelen, kijk ik reikhalzend uit naar Exodus. De omgevingen zien er prachtig uit en de combat was enorm voldoening gevend.

Uiteraard staan er ons in 2019 veel meer goodies te wachten. Denk maar aan Resident Evil 2 en Devil May Cry 5. Ook games als Rage 2 en Anthem mogen we hopelijk snel verwelkomen. Maar aller belangrijkst:

Welke games zijn jullie favorieten van 2018 en waar kunnen jullie absoluut niet meer op wachten in 2019? Laat het ons weten in een reactie!

Namens het team en mezelf wensen we jullie een geweldig oudejaar toe en alvast een gelukkig nieuwjaar!

Bron: Sensei Gaming

Share.

About Author

Een redacteur met jaren game-ervaring die samen met Andy Sensei Gaming opgericht heeft. Over de jaren heen leerde Indy alle genres te appreciëren en waagt hij zich aan elke game die hij maar in handen kan krijgen. Misschien ligt het aan zijn naam, maar vooral de betere indies krijgen zijn aandacht. Zo behoren games als Journey en To the Moon tot zijn absolute favorieten.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.