[Eindejaarsspecial] Indy’s favoriete games van 2019

0

Nog even en we laten 2019 achter ons en sluiten een geweldige 10 jaar aan games af. 2019 was voor mij een erg druk jaar, waardoor maar weinig tijd overbleef om te gamen. Algemeen wist dit jaar voor mij persoonlijk helaas ook niet echt te knallen zoals de afgelopen jaren, maar toch heb ik mij kostelijk kunnen amuseren met onderstaande titels.

#3 – Metro Exodus

Metro Exodus is zeker niet mijn Game of the Year, maar mag zich toch vervoegen in mijn lijstje van games die ik niet snel zal vergeten. Deze AA game verliet de ondergrondse gangen waarvoor de twee voorgaande titels gekend stonden, maar deed zeker niet onder op vlak van horror. De wereld van Metro was in de game groter en mooier dan ooit, en sloot de reeks perfect af. Zeker eentje om te spelen in het donker.

#2 – Shenmue III

Shenmue III is een ‘specialleke’. Shenmue en Shenmue 2 kwamen respectievelijk in 1999 en 2001 uit, en kon ik onmogelijk gespeeld hebben wegens gebrek aan Dreamcast en voldoende lentes achter de rug. Toch viel ik als een blok voor de franchise wanneer Yu Suzuki een crowdfunded sequel aankondigde en keek ik enorm uit naar deze game. Na enkele uitgestelde releases, is het er eindelijk van gekomen en zijn de reacties op het internet helaas verdeeld. Enkel voor fans met een nostalgische bril, klinkt het. Maar ook voor nieuwe fans, zo blijkt, voelt de game erg nostalgisch aan.

#1 – Call of Duty: Modern Warfare

Mijn top 3 games van dit jaar sluit ik graag af met Modern Warfare. Aangezien Call of Duty 4: Modern Warfare mijn favoriete game in de reeks blijft, heeft deze remake voor mijn terugkeer naar het genre gezorgd. Het was sinds Black Ops dat ik mij nog echt geamuseerd heb met een Call of Duty. Hoewel deze game zeker niet de beste van het jaar is, en zelfs niet de beste uit deze drie titels, wist deze game mij toch al snel een dikke 100 uur and counting bezig te houden.  Modern Warfare is weer net als vroeger geweldig verslavend en blijft de perfecte game om snel in te duiken na een lange dag.

En wat in 2020?

Het is een tafereel dat zich jaarlijks begint te herhalen, maar dit jaar is alweer een jaar van de backlog geworden. Mijn collectie blijft maar groeien en dat zal in 2020 helaas niet anders zijn. Op mijn verlanglijstje staat voorlopig nog altijd Sekiro, Days Gone, The Outer Worlds en helemaal bovenaan vooral een hoop vrije tijd.

Ik verwacht in 2020 een pak knallers als The Last of Us II, Yakuza 7, de Final Fantasy VII remake, … en met de komst van de nieuwe generatie consoles, ook geweldige nieuwtjes. Dat er in 2020 weer een hoop keuzes zullen moeten gemaakt worden, dat is al zeker. Maar voor onderstaande games zal mijn backlog toch wel een weekje op mij moeten wachten.

Dying Light 2

De ware zombiefan in mij staat al te popelen bij de gedachte van deze game. Dying Light heeft me destijds heel wat plezante uren opgeleverd toen een sequel in de Dead Island reeks uitbleef. Ik verwacht van Dying Light 2 dan ook niet anders. Nu alleen hopen dat een exacte releasedatum niet lang op zich laat wachten.

Ghost of Tsushima

Al sinds de eerste beelden online stonden, was ik meteen gewonnen voor deze titel. Prachtige visuals en een setting die mij voor de volle 100 procent aanspreekt, wat moet een gamer nog meer hebben? Ghost of Tsushima belooft voor mij een toppertje te worden.

Cyberpunk 2077

Na het lange wachten is Cyberpunk 2077 er bijna! Normaal laat ik mij niet snel vangen door eender welke hypetrain, maar deze ben ik blindelings opgesprongen. Als de game nog maar half zo goed is als The Witcher 3 was, mogen we veel verwachten van Cyberpunk. Nu alleen maar hopen dat de hype terecht is.

Naast deze titels valt het nog af te wachten welke van de andere games in huis zullen komen. Het zijn er dan ook bijna te veel om op te sommen en dan denk ik alleen nog maar aan blockbusters als The Last of Us II en de laatste Yakuza. 2020 belooft voor mij alvast een knaller te worden van formaat.

Welke games zijn jullie favorieten van 2019 en waar kunnen jullie absoluut niet meer op wachten in 2020? Laat het ons weten in een reactie!

Namens het team en mezelf wensen we jullie een geweldig oudejaar toe en alvast een gelukkig nieuwjaar!

Bron: Sensei Gaming

Share.

About Author

Een redacteur met jaren game-ervaring die samen met Andy Sensei Gaming opgericht heeft. Over de jaren heen leerde Indy alle genres te appreciëren en waagt hij zich aan elke game die hij maar in handen kan krijgen. Misschien ligt het aan zijn naam, maar vooral de betere indies krijgen zijn aandacht. Zo behoren games als Journey en To the Moon tot zijn absolute favorieten.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.