[Eindejaarsspecial] Joeys favoriete games van 2017

0

Het einde van 2017 is in zicht. Om het zacht uit te drukken is het een erg bewogen jaar geweest op vlak van gamen. Omdat we weer overrompeld werden door een groot aantal games, sommen onze redacteurs de komende dagen hun favoriete games van dit jaar op. We maken van de gelegenheid gebruik om alvast onze verwachtingen voor 2018 neer te pennen. We bijten de spits af met redacteur Joey.

NUMMER 3 – Pokémon Ultra Sun/Ultra Moon

Sommige mensen hebben Temptation Island als ‘guilty pleasure’, maar stiekem Pokémon spelen onder mijn donsdeken is mijn favoriete bezigheid in de winter. Met Ultra Sun & Moon bezorgt Game Freak ons de ultieme Pokémon-ervaring op het kleine scherm. Hoewel je grotendeels hetzelfde verhaal volgt als in Sun & Moon gaat de game een heel stuk verder. De verzameling Pokémons is wederom uitgebreider, waardoor je niet één, twee, maar wel drie geweldige teams kan samenstellen. Als iemand zich ooit afvraagt wat een game echt tijdloos maakt, onderzoeken ze best de Pokémon-games van Red & Blue tot Ultra Sun & Moon. Tijdloos, nostalgisch en lekker gamen. Een game die ik ongetwijfeld ook in 2018 nog zal oppikken.

NUMMER 2 – Destiny 2

Met de eerste Destiny was ik al snel klaar. De single player speelde ik nog met plezier uit, maar daarna liet het universum me eigenlijk wat koud. Nu voel ik me tegenwoordig schuldig als ik één week eens niet met mijn Hunter kan spelen. Destiny 2 is eigenlijk wat het eerste deel had moeten zijn. Leuk verhaal, leuke personages, leuke missies, leuke loot en vooral geweldige gameplay. Knallen was nog nooit zo leuk en het leukste van allemaal? Mijn sociaal leven hoeft er niet onder te lijden, want al mijn vrienden knallen mee.

NUMMER 1 – Horizon: Zero Dawn

Geen game zo meeslepend, geen game zo mooi als Horizon: Zero Dawn. Als er één game is die je in 2017 moet gespeeld hebben, dan is het deze wel. Aloy is een geweldig hoofdpersonage en het verhaal weet je van het begin tot het einde mee te slepen. Het is bovendien de eerste keer dat ik voldoende vrijheid kreeg om mijn eigen speelstijl volledig te laten ontpoppen in een game. De game is niets minder dan briljant en de lat voor een tweede deel ligt nu al hoger dan Tia Hellebaut ooit had kunnen springen.

Wat in 2018?

The Last of Us: Part II

2018 lijkt een echt boerenjaar te gaan worden op het gebied van games. Het is dan ook een quasi onmogelijke opdracht om een top 3 samen te stellen. Op drie kies ik dan ook voor een zekerheid, een game waarvan ik zeker ben dat die mij niet gaat teleurstellen: The Last of Us: Part II.

Dat het eerste deel nog steeds een blijvende indruk achterlaat zegt eigenlijk alles. Die game stak zo goed in elkaar dat het zelfs een GOTY werd. Elke gamer die het spel nu nog zou spelen beleeft opnieuw een prachtige tijd.

In het tweede deel zijn we opnieuw wat jaren verder en ouder. Dat betekent dat de kwaliteit nog hoger zal liggen en de graphics nu zeker iedereen zal wegblazen. Er zijn veel games waar we in 2018 vraagtekens bij kunnen plaatsen, maar TLOU is dat niet. Mark my words.

Kingdom Come: Deliverance

Een realistische gigantische RPG in de Middeleeuwen. Dat alleen al moet volstaan om iedereen aan het gamen te krijgen. Als de game nog maar half zo goed is als het belooft, dan wordt dit een episch avontuur. Een realistische wereld waarin elke keuze (ja echt elke keuze) belangrijk is. Waar elk gesprek het gamemoment van 2018 kan opleveren. Skyrim, maar dan realistischer. Ja nog realistischer. En de draken zullen zelfs niet gemist worden. Als een historische game geen draken nodig heeft om geweldig te zijn, dan verdient die gewoon een plek in de top 3.

Ni no Kuni 2: Revenant Kingdom

De game had normaal onder de kerstboom moeten liggen, maar de kerstman vond het beter om de gamers pas in 2018 gelukkig te maken. Dat de game werd uitgesteld hoeft geen ramp te zijn, als ze maar dezelfde kwaliteit bieden als deel 1. Studio Ghibli zorgt wederom voor de geweldige sfeer en de wereld belooft nog groter en levendiger te worden. Gouden tip als je deel 1 niet hebt gespeeld: “speel deel 1”. Mooier wordt een game in 2018 echt niet.

Trouwens, welke games hebben jullie dit jaar gespeeld? Let us know!

Namens het team en mezelf wensen we jullie een geweldig oudejaar toe en alvast een gelukkig nieuwjaar!

Bron: Sensei Gaming

Share.

About Author

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.