[Eindejaarsspecial] Linda’s favoriete games van 2017

0

2017 was voor mij een echt top jaar wat betreft gaming. Met studies en nieuwe vrienden was gamen voor mij een beetje op de achtergrond beland, maar nu ik ben afgestudeerd heb ik massa’s vrije tijd. Bovendien zijn er dit jaar ook talrijke toppers de revue gepasseerd. Games zoals Uncharted: the Lost Legacy en World of Final Fantasy waren voor mij fantastisch! Beide series volgde ik al en ook de nieuwste games vielen in de smaak. Nogal onverwacht was voor mij de ontdekking van Horizon Zero Dawn. Een volledig nieuw verhaal waarmee Guerilla Games er een fan bij heeft gescoord!

NUMMER 3 – Horizon Zero Dawn

In een post-apocalyptische wereld kruip je als gamer in de huid van jager Aloy. Ze heeft geen idee waar ze vandaan komt en door de overige stamleden wordt ze gemeden. Het is een RPG die al onmiddellijk bij aanvang zorgt voor zo’n meeslepend en intrigerend verhaal, dat je gewoonweg moet doorgaan tot het einde. De graphics zijn ronduit schitterend en in de game viel er ook voldoende te beleven om me eventjes helemaal van de wereld te hebben wanneer ik aan mijn PS4 gekluisterd zat.

Door mijn collega Joey is er ook een review geschreven en die kan je hier terugvinden.

NUMMER 2 – Uncharted: The Lost Legacy

Toen deze game verscheen, wilde iedereen op de redactie dolgraag de review schrijven. Lucky for me hadden de overige redacteurs het zo druk, dat ik de eer kreeg om ervan te genieten!

De eerste game zonder Drake… Het was even wennen, maar Chloe en Nadine hebben het gemis ruimschoots gecompenseerd! Uitdagende breinbrekers en vloeiende, pittige gevechten; het laatste deel in de Uncharted reeks zit er vol van. De keuze om als gamer je eigen weg doorheen het spel te zoeken en naar eigen voorkeur de volgorde van acties te bepalen, vond ik een extra pluspuntje. Uitdagingen die je hersens ten volle laten werken: I love it. Zeker een verdiende tweede plaats waardig.

De uitgebreide review kan je hier nalezen.

NUMMER 1 – World of Final Fantasy

Nog niet zo lang geleden werd me gevraagd de PC-versie van deze game te recenseren. Nogal onverwacht bleek dit spel echt mijn ding te zijn. Als hardcore Pokémon fan waren de Mirages voor mij gewoonweg te schattig en te leuk om er niet direct verliefd op te worden.

Voor mij was het een beetje terug een Pokémon game spelen maar dankzij het leuke gevechtssysteem dat aanwezig is in World of Final Fantasy, krijg je als gamer veel meer de kans om strategieën te ontwikkelen en word je minder afhankelijk van de sterktes en types van je Mirages. Dit alles speelt zich af in een cartoonachtige en super schattige achtergrond: what more can a girl want?

Mijn mening kan je hier nog eens nalezen.

Wat met 2018?

Ik hoop dat ik nog tijd zal vinden voor het gamen aangezien ik het behoorlijk druk begin te krijgen met andere activiteiten. Enkele toppers waar ik alvast naar uitkijk zijn de volgende:

Age of Empires: Definitive Edition

Het laatste deel van deze strategische gevechtsserie werd onverwacht uitgesteld. Erg jammer want ik had me er al zo op verheugd om het dit jaar te kunnen spelen… Een echte releasedatum is voorlopig nog niet aangekondigd, maar normaal gezien zou het in het eerste deel van 2018 gepland zijn.

Owlboy

Een schattige platform game kan natuurlijk niet in mijn lijstje ontbreken. Op 13 februari 2018 zou deze game verschijnen voor de PS4. Je kruipt als gamer in de huid van Otus een jongen die bovendien wat uilachtige trekjes heeft en bijgevolg in staat is om te vliegen! Ik ben benieuwd wat D-Pad Studio er van maakt.

Beyond Good & Evil 2

Misschien een beetje te veel “whisful thinking”, but who takes away a girl’s dreams? Het vervolg is zeker iets waar ik verlangend naar uitkijk. Hier en daar lanceerde Ubisoft al wat trailers en die leken alvast veelbelovend. Indy schreef vorige week nog een leuk artikel over de 7 redenen waarom we niet meer kunnen wachten op de game.

Trouwens, welke games hebben jullie dit jaar gespeeld? Let us know!

Namens het team en mezelf wensen we jullie een geweldig oudejaar toe en alvast een gelukkig nieuwjaar!

Bron: Sensei Gaming

Share.

About Author

Mijn naam is Linda. Gamen heeft me in de ban gekregen toen ik zo’n 12 jaar oud was met de eerste PC games zoals Age of Empires, Croc, Tomb Raider, Call of Duty… Hierna volgde de GameBoy met Pokémon, PS2 met Champions of Norath, Time Splitters, Prince of Persia, maar ook 3D platform games zoals Ratchet & Clank, Sly Racoon, enz... kunnen me smaken ! Ik probeer een zo duidelijk en compleet mogelijk beeld te geven van de games die ik review en hecht veel belang aan een originele verhaallijn, realistische beelden en coole nieuwigheden.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.