[Eindejaarsspecial] Linda’s favoriete games van 2018

0

2018 is voor mij voorbijgevlogen. Veel tijd om te gamen bleef er niet over, maar ik probeerde toch op mijn spaarzame vrije momentjes te genieten van wat prachtige toppers. Ik vond het moeilijk kiezen uit de mooie lijst van games die dit jaar zijn verschenen, maar uiteindelijk is het me toch gelukt om een top 3 van favorieten te selecteren. Enjoy!

#3 – Moss

Playstation VR; dit jaar ging ik er voor het eerst mee aan de slag en wat een ontdekking! Veel games heb ik er nog niet mee getest, maar de nummer 3 in mijn toppers voor 2018 hoort er wel bij. Moss is een puzzle/adventure game waarbij je in de huid kruipt van, jawel, een muis! Je reist door een sprookjesachtig bos en het doel is om je oom te redden door het oplossen van puzzels en het doden van allerlei gespuis zoals kevers. Jij bent als gamer een soort van God-entiteit die boven Quill zweeft en samen met haar probeer je de levels tot een goed einde te brengen. De game speelde erg soepel en dankzij de VR technologie komt het magische bos prachtig tot leven.

In tegenstelling tot veel VR games, is Moss echt een voorbeeld als je het hebt over de grafische mogelijkheden van deze moderne technologie. De kleuren zijn levendig en helder en tijdens het gamen leek het wel alsof ik me in een tot leven gekomen sprookje bevond. Door de aangename mix van puzzels en gevechten in combinatie met een toenemende moeilijkheidsgraad was de game in één ruk uitgespeeld. Het smaakte alvast naar meer!

#2 – Assassin’s Creed Odyssey

Na Origins waren de verwachtingen voor Odyssey bij mij erg hoog betreffende de nieuwe open wereld gameplay die nu de rode draad is in de Assassin’s Creed franchise. Ubisoft is er volgens mij helemaal in geslaagd om de aangeslagen weg met Origins verder te zetten. De wereld die in
Assassin’s Creed Odyssey wordt geschapen is gewoonweg adembenemend. Ditmaal trek je naar het oude Griekenland en kruip je in de huid van een huurling. In de oorlog tussen Athene en Sparta is het aan jou om te beslissen wie je steunt en moet je proberen een sekte uit te schakelen.

Als fan van de Griekse mythologie en geschiedenis kon deze game me meer dan voldoende smaken. Het spel bood uren puur game-genot dankzij de vele verhaallijnen en de uitgestrekte wereld die te ontdekken valt, zowel op het land als op het water. Grafisch heeft Ubisoft er een echte parel van gemaakt: bv. het Pantheon is levensecht weergegeven en doorheen de game zijn er overal waarheidsgetrouwe details zoals schilderijen, mozaïeken, enz. Je ervaart ook een enorme keuzevrijheid en dat geeft je ook het gevoel dat je als gamer de touwtjes volledig in handen hebt: jij bepaalt de afloop aan de hand van je keuzes. Zeker een aanrader voor de Assassin’s Creed fans onder ons!

#1 – Shadow of the Tomb Raider

Het meest recente deel uit de Tomb Raider reeks was voor mij opnieuw een absolute nummer 1. Het verhaal gaat verder waar Rise of the Tomb Raider eindigde. Lara moet nog steeds de verborgen stad Paititi proberen te vinden en in haar zoektocht krijgt ze weer te maken met verborgen tempels, allerhande puzzels en natuurlijk uitdagende gevechten. De traditionele gameplay is tot in de puntjes verfijnd en de game speelt bijgevolg erg vlot. Er is enorm veel afwisseling tussen de puzzels en gevechten en hierdoor is het moeilijk om te pauzeren. Ik wilde graag zo snel mogelijk opdrachten tot een goed einde brengen en de uitdagingen waren van zo’n hoog niveau dat je als gamer een heerlijk eureka moment beleefd wanneer je hier uiteindelijk in slaagt.

En wat in 2019?

Enkele toppers die er nog zitten aan te komen zijn naar mijn mening Beyond Good and Evil 2, Psychonauts 2 en Ori and the Will of the Wisps. In willekeurige volgorde zal ik kort schetsen wat me zo doet verlangen naar deze drie. Het belooft alvast een uitstekend jaar te worden als die deel uitmaken van mijn bezit!

Ori and the Will of the Wisps

Ik start met het vervolg op Ori and the Blind Forest. De trailer die tijdens de E3 2017 werd getoond, heeft me alvast doen watertanden. De prachtige omgevingen en afwisselende decors lijken me heerlijk om te doorkruisen en ik kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan! Je kruipt opnieuw in de huid van Ori en volgens de meest recente geruchten zijn er tal van nieuwe features waardoor je als gamer een betere, vlottere gameplay krijgt in vergelijking met het eerste deel. Er zijn ook veel nieuwe wapens en de ontwikkelaar heeft een nieuw skill-systeem ontworpen waarover de eerste details bekend gemaakt werden tijdens Gamescom 2018. Ik ben alvast overtuigd en zodra de game verschijnt, mag hij in mijn collectie.

Psychonauts 2

Een goede, traditionele platformer mag niet ontbreken in mijn lijstje. Het tweede deel in de Psychonauts franchise belooft alvast om hieraan te voldoen. Je kruipt opnieuw in de huid van Raz die over superkrachten bezit en wiens droom het is om de beste spion ooit te worden. De eerste game vond ik heerlijk om te spelen en dat kwam vooral door de afwisselende puzzels waarbij je echt oog moest hebben voor details om de oplossing te vinden. Er was bovendien een leuke humor toets en dat weet me als gamer steeds te bekoren. Ik ben alvast benieuwd naar het vervolg van deze klassieker.

Beyond Good and Evil 2

Ubisoft heeft vorige week weer een nieuw update gegeven over het langverwachte vervolg in de Beyond Good and Evil reeks. De nieuwste trailer liet leuke gameplay elementen zien en gaf details over de nieuwe multiplayer modus waardoor je met je partner tegelijkertijd kan spelen en je niet noodzakelijk op dezelfde locatie moet zijn. In het algemeen vind ik de nieuwe weg die Ubisoft met zijn recente games is ingeslagen zeker geslaagd. De games worden allemaal grootschaliger en ondanks de uitgestrekte wereld blijft de ontwikkelaar oog hebben voor de kleinste details. Als gamer krijg je hierdoor een overvloed aan uren speelplezier en zijn je aangekochte games zeker iedere cent waard!

Hopelijk kon mijn eindejaar special jullie vermaken en dan wens ik jullie alvast een top game jaar met vele uren puur speelplezier!

Namens het team en mezelf wensen we jullie een geweldig oudejaar toe en alvast een gelukkig nieuwjaar!

Bron: Sensei Gaming

Share.

About Author

Een doorgewinterde redacteur die al jaren zijn vak met genoegen uitoefent. Hij houdt van games met een verhalende context, verscholen in een uniek jasje, zoals zijn all time favorites: Journey, Zone of the Enders: The 2nd Runner en To The Moon.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.