Er worden minder games voor Switch gekocht dan voor Wii U tijdens launch week

0

Vorige week vrijdag konden we eindelijk onze Nintendo Switch bij onze lokale gameboer ophalen. Hiervan zijn intussen heel wat cijfers bekend door Media Create.

Nintendo’s nieuwste console, die bij veel gamers al eens moeilijk doet, verkocht in zijn eerste week  329 152 units. Hiermee werd bijna het cijfer van de Wii geëvenaard (350 000) en zit de hybride losjes over de 308 000 units van de Wii U. Toch is het zo dat Switch eigenaars de afgelopen week minder games gekocht hebben voor hun nieuwste console, dan destijds voor hun Wii U. Gemiddeld werden 1,07 games (351 000) gekocht per Switch, tegenover de 1,22 (376 000) voor de Wii U.

Volgens Media Create is dit te wijten aan het gebrek aan relevante third party titels voor de Switch bij de launch. De Wii U kon bij de release bijvoorbeeld rekenen op Monster Hunter 3 Ultimate, wat al goed was voor 106 000 verkochte eenheden. Terwijl van alle huidige Switch games slechts 25% nieuwe third party titels zijn, hebben ook enkele games niet zo’n goede verkoop gekend tot nu toe.

Switch eigenaars hoeven echter nog niet te panikeren, want er komen in de nabije toekomst nog heel wat titels naar het toestel. Welke games hebben jullie voor de console gekocht? Laat het ons weten in een reactie!

Bron: DualShockers

Share.

About Author

Een redacteur met jaren game-ervaring die samen met Andy Sensei Gaming opgericht heeft. Over de jaren heen leerde Indy alle genres te appreciëren en waagt hij zich aan elke game die hij maar in handen kan krijgen. Misschien ligt het aan zijn naam, maar vooral de betere indies krijgen zijn aandacht. Zo behoren games als Journey en To the Moon tot zijn absolute favorieten.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.