F1 2019 Review

0

Net als bij veel andere sportgames, kunnen fans van de F1 motorsport telkens rekenen op de nieuwste telg in de F1 reeks. Met jaarlijkse releases moeten ontwikkelaars keer op keer origineel uit de hoek komen om toch voor voldoende nieuwigheden te zorgen. Is Codemasters hier met deze game/simulator er opnieuw in geslaagd? Kom dat hier te weten.

Bij franchises als deze, blijft het elk jaar afwachten wat we mogen verwachten van de nieuwste game. Elke game is elk jaar immers wat meer van hetzelfde, maar af en toe komt een titel uit waarin de veranderingen opmerkelijk zijn. Bij F1 2019 is dat niet anders. Net als bij FIFA 2017, probeert Codemasters een narratief te introduceren in de vorm van een rivaliteit die start in de F2 klasse. Deze vete zet zich daarna verder in de klasse waar het hem allemaal om draait, de F1. Hoewel het verhaal in deze titel niet meer dan een gimmick is, nemen we er de F2 met veel plezier bij. Naast de gebruikelijke modi kunnen we nu ook aan de slag met een volwaardig F2 kampioenschap.

Choose wisely

Maar waar het nog steeds allemaal om draait, is de carrière die ons personage opbouwt in de Formule 1. Nadat je de F2 klasse hebt verlaten, moet je bij je manager een team gaan uitkiezen. Hier moet je vooral letten op hoe ervaren je bent met de besturing van de bolides, want bij Ferrari gaan ze telkens voor goud, bij een team als Renault mag je al eens enkele plaatsjes lager eindigen. Welk team het best bij jou past hangt dan weer af van de reacties die je geeft tijdens post-race interviews, naast jouw prestaties uiteraard. Een showman zal eerder bij Redbull terecht kunnen dan bij een team als Renault, waar ze sportiviteit verkiezen.

Elke race speelt zich af op de traditionele circuits, zoals Monza, Suzuka, de Red Bull Ring of ons eigenste Spa-Francorchamps. Aan elke race gaan drie optionele oefensessies vooraf, maar je kunt ze maar beter zelf rijden. Zo leer je immers het circuit kennen en kom je te weten waar je allemaal moet op letten. Wanneer je er helemaal klaar voor bent, moet je je ‘enkel’ nog plaatsen in het startroster en kan je van start gaan. De race zelf kan je uiteindelijk ook simuleren, maar dit kunnen we enkel afraden. Zelfs na een reeks vlekkeloze races en een start in de poleposition zal een simulatie je mogelijks helemaal onderaan in de ranking doen eindigen. Uiteraard hoeft de game zichzelf niet te spelen, maar enkele plaatsen in de ranking inboeten lijkt ons realistischer.

Handling

De game kreeg een lichte overhaul wat graphics betreft, maar werd op een aantal andere vlakken verbeterd. De F1 wagens rijden erg soepel en zijn gemakkelijk te besturen en voelen erg responsief aan. Tijdens oefenraces kan je je F1 bolide bovendien tot in de fijnste details tweaken en keuzes maken wat betreft banden, motorblok, remschijven, etc… Daarnaast kan je ook nog eens punten verzamelen tijdens deze sessies, die je kunt inzetten voor de ontwikkeling van verschillende aspecten van jouw voertuig. Voor een leek kan dit allemaal overweldigend zijn, maar het loont de moeite om er tijd en onderzoekwerk in te stoppen. Het leert je de kleinste hoekjes van elk circuit en toont je hoe je moet remmen om de minste slijtage op te lopen.

De besturing van de game kan je bovendien ook aanpassen naar believen. Een beginneling kan met alle assists aan de game doorlopen, een ervaren rot kan deze allemaal uitschakelen en de echte simracer in zich naar boven laten komen. Wij probeerden het ook, maar verder dan de eerste 20 meter kwamen we helaas niet. Er komt zoveel bij kijken waar je rekening mee moet houden, dat zelfs wie nieuw is in de sport, veel kan bijleren. Zo moet je efficiënt omgaan met brandstof, mogen je banden niet te snel slijten en moet je zorgen voor de perfecte bochten zodat de motor niet te warm loopt. Er zijn tijdens een race nog zoveel meer zaken waar je moet aan denken.

Multiplayer

Naast de offline modi, kan je het ook online tegen andere spelers opnemen. Dit kan in ranked races, unranked races, leagues en een wekelijks event. Je kan vanaf deze titel je eigen F1 wagen en rijder naar jouw voorkeur aanpassen met stickers, helms, handschoenen, etc…. Daarnaast is er een nieuwe manier om Leagues te organiseren en kan je gemakkelijk een eigen kampioenschap opzetten. Wel is de online modus vooral interessant voor wie met vrienden kan spelen. Want zo kan je bij een kampioenschap enkele dagen moeten wachten voor je een bepaalde race kunt spelen, zoals in de echte F1. Maar natuurlijk kan je ook gewoon een simpele online race joinen zonder al te veel problemen.

Verdict

F1 2019 is de zoveelste game in de reeks, maar weet toch met de nodige vernieuwing te komen. Zo kunnen we aan de slag in een volwaardig F2 kampioenschap en krijgen we meer persoonlijkheid in de multiplayer. De introductie van een kleine storyline is wel wat vreemd, aangezien het weinig bijdraagt aan de algemene ervaring en na de introductie volledig verwaarloosbaar is. Desondanks blijft F1 2019 een volwaardige opvolger die bij de fans zeker in de smaak zal vallen.

84%

F1 2019 is de zoveelste game in de reeks, maar weet toch met de nodige vernieuwing te komen. Zo kunnen we aan de slag in een volwaardig F2 kampioenschap en krijgen we meer persoonlijkheid in de multiplayer. De introductie van een kleine storyline is wel wat vreemd, aangezien het weinig bijdraagt aan de algemene ervaring en na de introductie volledig verwaarloosbaar is. Desondanks blijft F1 2019 een volwaardige opvolger die bij de fans zeker in de smaak zal vallen.

  • Campaign 70 %
  • Gameplay 85 %
  • Grafisch/Audio 90 %
  • Herspeelbaarheid/Fun 90 %
  • User Ratings (0 Votes) 0 %

Bron: Sensei Gaming

Share.

About Author

Een redacteur met jaren game-ervaring die samen met Andy Sensei Gaming opgericht heeft. Over de jaren heen leerde Indy alle genres te appreciëren en waagt hij zich aan elke game die hij maar in handen kan krijgen. Misschien ligt het aan zijn naam, maar vooral de betere indies krijgen zijn aandacht. Zo behoren games als Journey en To the Moon tot zijn absolute favorieten.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.