Funcom start met de productie van een Dune game

0

In hun financieel rapport van dit jaar maakte Funcom bekend dat ze een open world multiplayer game van Dune willen ontwikkelen.

In totaal zou het gaan om drie games in de Dune serie, verspreid over een periode van zes jaar. CEO Rui Casais van Funcom:

“We are very excited to announce an exclusive gaming partnership with Legendary Entertainment to develop a line of video games based on the works of Frank Herbert’s Dune. Dune is one of the world’s best-known science fiction universes and a personal favorite of mine. To work on Dune games is a dream come true for many of us in Funcom.”

Dune is een science-fictionverhaal van Frank Herbert dat diverse vervolgen en een bioscoopfilm heeft gekregen. Er wordt ook gewerkt aan een nieuwe film met onder andere Jason Momoa  in de hoofdrol die in 2020 moet verschijnen.

In het verleden verschenen al eerder Dune games. De eerste werd uitgegeven in 1992 op de SEGA en in 2001 verscheen er een remake. Die was echter ver van succesvol. Deze nieuwe game behoort tot het adventure, strategy genre en Funcom heeft er alle vertrouwen in dat met de hulp van Legendary Entertainment deze serie wel een succes wordt. Verdere details over de games zijn voorlopig nog niet bekend.

Bron: PC Gamer

Share.

About Author

Mijn naam is Linda. Gamen heeft me in de ban gekregen toen ik zo’n 12 jaar oud was met de eerste PC games zoals Age of Empires, Croc, Tomb Raider, Call of Duty… Hierna volgde de GameBoy met Pokémon, PS2 met Champions of Norath, Time Splitters, Prince of Persia, maar ook 3D platform games zoals Ratchet & Clank, Sly Racoon, enz... kunnen me smaken ! Ik probeer een zo duidelijk en compleet mogelijk beeld te geven van de games die ik review en hecht veel belang aan een originele verhaallijn, realistische beelden en coole nieuwigheden.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.