The Game Awards producer Geoff Keighley kondigt Summer Game Fest aan

0

Geoff Keighley, de man achter The Game Awards en bekend van G4tv.com en GameTrailers TV, kondigt Summer Game Fest aan: een 4 maanden durend, volledig digitaal, gaming festival.

Het zijn vreemde tijden. Door de uitbraak van het Covid-19 virus raken alle fysieke evenementen afgelast, waaronder het jaarlijkse E3 en Gamescom. Geoff Keighly, gaming journalist/presentator, komt dan misschien wel met dé redding. Hij heeft namelijk zijn schouders gezet onder het Summer Game Fest, dat vanaf deze maand 4 maanden lang zal plaatsvinden.

Het Summer Game Fest is een volledig digitaal gebeuren en zal enkele van de grootste uitgevers en ontwikkelaars de kans geven om ondanks de omstandigheden updates en aankondigingen de wereld in te sturen. In een Tweet wist Keighly ons al een eerste line-up mee te geven, waaronder grote namen als Bethesda, Square Enix, Steam en Xbox. Hoeveel fases dit event zal kennen, is onbekend, maar er wordt verwacht dat er snel een planning bekendgemaakt zal worden. Zo zal de Inside Xbox van volgende week donderdag om 17 uur deel uitmaken van dit evenement. Tijdens deze voorstelling focust Xbox op games voor de Xbox Series X.

Steam, Xbox en andere platformen zullen bovendien tijdelijk toegang bieden tot verschillende trials doorheen de komende 4 maanden. Zo is er volgende maand het Steam Game Festival: Summer Edition, wat loopt van 9 tot 14 juni. Hoewel er nog geen concrete planning gekend is, weten we wel al dat het festival zal eindigen op 24 augustus met Gamescom: Opening Night Live.

Toeschouwers kunnen zich voor elke show richten naar elk groot streaming platform.

Bron: DualShockers

Share.

About Author

Een redacteur met jaren game-ervaring die samen met Andy Sensei Gaming opgericht heeft. Over de jaren heen leerde Indy alle genres te appreciëren en waagt hij zich aan elke game die hij maar in handen kan krijgen. Misschien ligt het aan zijn naam, maar vooral de betere indies krijgen zijn aandacht. Zo behoren games als Journey en To the Moon tot zijn absolute favorieten.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.