[Gamescom 2018] 11-11 Memories Retold Hands-on

0

Bandai Namco kondigde eerder dit jaar 11-11 Memories Retold aan, een collaboratie met Aardman Studios en Digixarts. Op Gamescom kregen we een nieuwe trailer en mochten we even van de unieke grafische stijl proeven in een demo.

11-11 Memories Retold neemt ons mee naar de gebeurtenissen van de Eerste Wereldoorlog. We volgen meer bepaald Harry en Kurt, een fotograaf en Duits ingenieur. Beiden komen op hun manier middenin de loopgraven terecht. Harry als oorlogsfotograaf, Kurt op zoek naar zijn vermiste zoon. Gerenomeerde acteurs Elijah Wood en Sebastian Koch lenen hun stemmen aan beide protagonisten en het London Philharmonic Orchestra zorgt voor de epische muziek.

In ondertaande trailer zal de grafische stijl meteen opvallen. Het is namelijk één van de meest prominente kenmerken van de game. In praktijk echter, is deze geschilderde stijl niet altijd even handig. Beginnen doen we in de rol van Harry. We moeten enkele foto’s nemen van een speelse dame, wanneer een militair de studio binnen komt te wandelen. Terwijl hij in gesprek gaat met de eigenaar van de shop, namen we  van de gelegenheid gebruik om de studio wat te verkennen. Snel werd duidelijk dat de grafische stijl niet bepaald geschikt is voor donkere omgevingen en kleine details. Je krijgt er als het ware bijna hoofdpijn van. In cutscènes en beter belichte omgevingen komt de stijl pas echt tot zijn recht, wanneer we ons begeven door bijna echte schilderijen.

Wanneer we de controle hebben over Harry of Kurt, moeten we in de demo simpele objectives voltooien. In de omgeving kunnen we dan zoeken naar collectables en kunnen we in gesprek gaan met al wie in de buurt staat. 11-11 profileert zich zo eerder als verhalende game en als we de ontwikkelaar mogen geloven, zullen we lachen, huilen en kwaad worden. Hou je alvast klaar voor een emotionele rollercoaster met een unieke grafische stijl.

11-11 Memories Retold is vanaf 9 november beschikbaar voor PC, PS4 en Xbox One.

Bron: Sensei Gaming

Share.

About Author

Een redacteur met jaren game-ervaring die samen met Andy Sensei Gaming opgericht heeft. Over de jaren heen leerde Indy alle genres te appreciëren en waagt hij zich aan elke game die hij maar in handen kan krijgen. Misschien ligt het aan zijn naam, maar vooral de betere indies krijgen zijn aandacht. Zo behoren games als Journey en To the Moon tot zijn absolute favorieten.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.