[Gamescom 2018] 1C Company Line-up

0

Een van de ontwikkelaars die met wel een heel uitgebreide line-up naar Gamescom kwam, was toch zeker wel 1C Company. Maar liefst acht verschillende games werden aan ons getoond, waarvan twee nieuwkomers. Veelbelovende trailers en lovende woorden wisten ons goed warm te krijgen voor wat ons te wachten stond; maar wist 1C Company deze beloftes ook waar te maken?

Devil’s Hunt – 2019, PC, Xbox One, PS4

Met de deur in huis vallen is iets wat 1C Company klaarblijkelijk graag doet: Devil’s Hunt – naar eigen zeggen hun grootste project – is de game die de spits mocht afbijten. In deze game ben je de executer van de duivel zelf. Je staat voor een intense keuze: Steun je de hemel, of de hel? Word je een destroyer, of een savior? In deze game ben jij degene die over de toekomst van onze wereld beslist.

Devil’s Hunt is novel-based en er zitten klaarblijkelijk veel twists en turns in de in totaliteit wel twee uur durende cutscenes. De ontwikkelaar noemt de game ‘Devil May Cry-ish’, maar hier zetten wij zelf toch wat vraagtekens bij. Als ze deze vergelijking niet hadden gemaakt, en hun beste project misschien ook maar voor het laatst hadden bewaard, was ons enthousiasme wellicht een stuk groter. Hun grootste en beste project is het zeker, maar wellicht zegt dit meer over het gros van de andere games dan over Devil’s Hunt zelf.


Stygian: Reign of the Old Ones – 2019, PC, Mac, Linux

Na het tonen van deze eerste nieuwe game volgde ook gelijk de tweede nieuweling. Stygian: Reign of the Old Ones is een met de hand getekende RPG horror die zich afspeelt in een gedoemd Arkham in een jaren 20 stijl. De game is gebaseerd op het schrijven van horror/fantasy auteur H.P. Lovecraft. In character creation valt er te kiezen uit geslacht, leeftijd en verschillende archetypes. De ontwikkelaar zelf noemt de game ‘strange, twisted and weird’. Je krijgt te maken met een sanity die door verschillende invloeden kan dalen of stijgen. Door bepaalde, nachtmerrie-achtige wezens daalt dit, bijvoorbeeld. Dit heeft niet alleen invloed op de combat, maar ook bijvoorbeeld op de verschillende dialogen. De strategische, turn-based combat vanuit een 2D perspectief doet denken aan de typische bekende games vanuit de jaren 90 en eerder. Als dit je ding is, is het wellicht een game voor jou. Zelf waren we er niet van onder de indruk. Een leuke twist aan de game is wellicht het tragische doemscenario: je hoeft namelijk niet te proberen om de wereld te redden, want die strijd is al gestreden.


Fell Seal: Arbiter’s Mark – 2019, PC, Mac, Linux, Xbox One, PS4

Turn-based RPG’s lijken 1C Company’s ding wel te zijn, want de volgende game uit de line-up is er weer zo een. Fell Seal: Arbiter’s Mark is ook een story-driven, turn-based, tactical RPG. Net als Stygian is deze game handgetekend en kun je je characters customizen. Bij deze game heb je de keuze uit meer dan 20 classes, 200 abilities en 240 verschillende soorten equipment voor al je Arbiters. Je leidt deze troepen door het land en in battles, in de hoop stabiliteit en orde te behouden. Als de nostalgie je meezit en dit je ding is, moet je er alleen nog wat tijd en moeite in willen steken.


Eternity: The Last Unicorn – 2019, PC, Xbox One, PS4

Mocht je nog steeds geen genoeg krijgen van ouderwetse RPG’s, dan heeft 1C Company er nog wel eentje voor je in de aanbieding. Eternity: The Last Unicorn is een classic RPG gebaseerd op de Noorse mythologie. Het verhaal draait om een jonge elf en haar zoektocht naar de laatste overlevende eenhoorn. Deze zoektocht mag je ervaren door een vast camerastandpunt. Wederom een nostalgisch effect, gezien dit in het verleden veel gebruikt werd, maar eigenlijk is het vooral heel storend. 1C Company durft deze game met Dark Souls te vergelijken, maar naar onze mening moeten ze wat voorzichtiger omgaan met dit soort uitspraken. Wederom werd niet aan de verwachtingen voldaan. Zie ook onze hands-on van Eternity voor wat meer informatie over de gameplay.


Re-legion – herfst 2018, PC

‘Het is 2184, en het is niet waar we op hebben gehoopt.’ De toekomst ziet er dus niet zo rooskleurig uit. Mensen vluchten in alcohol en drugs en hebben sturing nodig, en jij bent degene die ze dit gaat geven. Door middel van het bouwen van je eigen cult en het bekeren van het volk word jij de profeet. Voor de mensen die hier niet in meegaan, zal het slecht aflopen. Re-legion is een cyberpunk RTS met een duister verhaal. Voor wie durft op te gaan in een duistere toekomst is dit wellicht een poging waard. De gameplay laat het een van 1C Company’s betere games lijken. Minder nostalgisch ofwel ouderwets is het zeker, wat ook wel mag bij zo een futuristisch concept.


Gift of Parthax – herfst 2018, PC, Mac

Arif is een mage die beloofd heeft zijn vriend te redden. De enige manier om dit te bereiken is om alle enemies in Atixa’s arena te verslaan en the Gift of Parthax te verkrijgen. Vijf waves en boss battles heb je te doorstaan in deze ouderwetse 2D arena fighter. Je spells kun je customizen en je kunt interacten met NPC’s wanneer je meer over het verhaal te weten wilt komen, maar de gameplay ziet er verder niet zo veelbelovend uit. Volgende maand releaset de game op PC en Mac, en voor volgend jaar staat Xbox op de planning.


Deep Sky Derelicts – herfst 2018, PC, Mac, Linux (early access is al beschikbaar)

Het is echt een beetje om moe van te worden, maar ook Deep Sky Derelicts is een turn-based strategy RPG. Het ‘unieke’ aan deze game is echter dat deze werkt met tactical card combat. De looks doen denken aan die van een comic book, en de gameplay is onderverdeeld in story of arena modus. Ook deze game speelt zich af in een toekomst. De mensheid heeft zich over het heelal verspreid en is onderverdeeld in twee classes: arm en rijk, in een notendop. Jij speelt een arme outcast die er van droomt om tot de betere klasse te mogen gaan behoren. Er gaat een verhaal de ronde over een alien derelict spaceship dat je zou kunnen helpen dat te bereiken. De early access is toegankelijk via de Steam Store.


Ancestors Legacy – PC reeds gereleased, Xbox One begin 2019

De laatste game in de uitgebreide Gamescom line-up van 1C Company, is de squad-based RTS Ancestors Legacy. Deze game is gebaseerd op de middeleeuwse Europese geschiedenis. Het geeft je dan ook de keuze uit vier oude naties: Vikingen, Angelsaksen, Slaven of Germanen. Ondanks deze historische benadering hebben ze de game in een moderner jasje gestoken: de Unreal Engine 4 en de cinematische battle camerastandpunten geven de game het gevoel van een modernere Age of Empires. In het eerste kwartaal van 2019 brengt 1C Company deze game naar de Xbox One, maar op de PC is deze al te verkrijgen via de Steam Store.


Kortom

1C Company kwam met een uitgebreide line-up naar Gamescom, toonde veelbelovende trailers en vergeleek hun games met grote titels. Dit alles schepte echter zulke hoge verwachtingen dat hier onmogelijk nog aan voldaan kon worden. Er zijn veel ontwikkelaars die zich bezighouden met het terughalen van games in oude stijl. Het heeft een nostalgisch effect, maar soms is het een beetje too much. Dat een beetje loslatend, is 1C Company een groeiende, veelbelovende ontwikkelaar en uitgever waarin we heel wat potentieel durven te zien. Er lijken hier en daar wat ruwe diamanten tussen te zitten. Wie weet wat de toekomst brengt.

Bron: Sensei Gaming

Share.

About Author

NameLiss is een ervaren schrijfster die zich sinds 2017 ook in gamejournalistiek is gaan specialiseren. Ze houdt zich vooral graag bezig met RPG's, maar kan zo nu en dan ook van een goeie FPS genieten. Als een game een verhaal heeft dat haar raakt, waardeert ze dit ook in andere genres. Al sinds de PS1 is de PlayStation haar #1 console. Haar favoriete game allertijden is Dark Souls 1. Sinds haar bezoek aan Gamescom 2018 heeft zij ook een grote voorliefde voor indie gamedevelopers ontwikkeld.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.