[Gamescom 2018] Assassin’s Creed Odyssey Hands-on

0

Assassin’s Creed is zo’n serie die al jaren meegaat en waar we steeds weer de nodige aanpassingen en verbeteringen zien langskomen. Origins van vorig jaar was ineens een hele stap voorwaarts en bracht een moderne Assassin’s Creed naar de markt. Nu is er dit jaar diens opvolger, Assassin’s Creed Odyssey, en wij hebben er op Gamescom al eens stevig van mogen smullen!

Onze hands-on begon al direct met een nieuwigheid: we hadden de keuze om als de man Alexios of de vrouw Kassandra te spelen. Als een vrouw spelen is ondertussen niets nieuws, maar het is wel nieuw dat we nu zelf de keuze krijgen aan de start van de game. Deze keuze heeft echter geen invloed op het verdere spelverloop; zelfs niet op de nieuwe romantiekopties, waarmee je met mannen of vrouwen kunt flirten, ongeacht of je als man of als vrouw speelt.


Ook op combatgebied brengt Assassin’s Creed Odyssey meer keuze met zich mee. De skill progression is aangepast om je opties wat meer vrij te maken door skills in te delen in drie hoofdtakken: Hunter, Warrior en Assassin. Deze takken staan voor respectievelijk afstandsaanvallen, melee en stealth. Je kunt skill points ook nog steeds gebruiken om nieuwe abilities te unlocken om deze vervolgens te mappen aan de triggers en actieknoppen, waardoor gevechten ietwat meer variëteit krijgen. Hierdoor is het mogelijk om bv. je zwaard een tijdelijk fire boost te geven om meer schade toe te takelen.

Liefhebbers van Origins kunnen op twee oren slapen, want Odyssey is eigenlijk alles wat Origins was maar dan beter. Ook in Assassin’s Creed Odyssey heb je weer een adelaar als trouwe metgezel om doelen te scouten en je naar missies, vijandelijke schuilplaatsen, secrets en verzamelobjecten leidt. Ook zijn de maritieme reizen en gevechten terug die een grotere rol gaan spelen, aangezien er veel eilanden in Odyssey te verkennen zijn. In Assassin’s Creed Odyssey kun je vijandelijke schepen aanvallen met pijlen en werpsperen, op hun invaren om hun rompen te vernietigen of zelf aan boord gaan om het vuile werk te doen.


Verder zullen we in Assassin’s Creed Odyssey grote gevechten kunnen leiden waarbij spelers maximaal 300 NPC’s kunnen leiden. Het is een hele opgave om strategisch te werk te gaan: je moet je heavy hitters prioriteren om je bondgenoten te beschermen, maar je moet tegelijkertijd ook vijanden rondom te zien te bestrijden en ontwijken. Deze gevechten zullen gegarandeerd je ontwijking- en parry-skills testen.

Meer keuzes, meer maatwerk, meer diepgang en meer vrijheid, alles in een weelderige nieuwe omgeving die er net zo overtuigend uitziet als de Egyptische wereld van Origins, dat is hoe we Assassin’s Creed Odyssey kunnen omschrijven. Tijdens onze speelsessie hebben we slechts een fractie gezien van wat we allemaal kunnen verwachten, maar het was genoeg om ons blij te maken dat we geen extra jaar hoeven te wachten op deze volgende Assassin’s Creed.

Assassin’s Creed Odyssey is vanaf 5 oktober verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Bezitters van Digital Gold en de Digital Ultimate Edition hebben drie dagen eerder toegang, op 2 oktober. Ook komt Ubisoft deze herfst met drie officiële boeken op de proppen: een roman, een art book en een officiële strategy guide.

Bron: Sensei Gaming

Share.

About Author

Een doorgewinterde redacteur die al jaren zijn vak met genoegen uitoefent. Hij houdt van games met een verhalende context, verscholen in een uniek jasje, zoals zijn all time favorites: Journey, Zone of the Enders: The 2nd Runner en To The Moon.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.