[Gamescom 2018] Dit is de nieuwe hardware van Nacon en Plantronics

0

Naast Nacons eigen nieuwe, aangekondigde hardware hebben ze ook de handen in elkaar geslagen met Plantronics. Dit maakten beide giganten tijdens Gamescom bekend en wij hebben de kans gehad om hier al eens van te smullen!

Daija Arcade Stick

We beginnen met de nieuw aangekondigde Nacon Daija Arcade Stick. Deze nieuwe joystick is geoptimaliseerd voor de behoeften van de eSports-markt. Hierom hebben ze nauw samengewerkt met Marie-Laure ‘Kayane’ Norindr, de professionele speler, tv-presentator en eSports-specialist. Dankzij haar professionele ervaring in fighting games hoopt Nacon zo deze arcade stick beter te positioneren bij andere eSports-professionals.

Het design is langs de bovenkant voorzien van een joystick, die je kunt verwisselen met de bijgeleverde twee joysticks (balltop en battop). Rechts van de joystick vinden we de gebruikelijke PlayStation-buttons terug. Verder zien we ook een LED-lampje die de positie van de speler aangeeft. Ook is de topcover aanpasbaar en om dit beter aan de gebruiker over te brengen, levert Nacon twee faceplate-artworks en een schroevendraaier mee zodat je direct aan de slag kunt.

Aan de rechterzijde van de Daija zijn alle PlayStation 4-navigatieknoppen geïntegreerd, inclusief het touchpad. Daarnaast is er een platformkeuzeknop waarlangs je kunt instellen op welk platform je het toestel gebruikt; de Daija werkt namelijk met PS4, PS3 en PC, hoewel het laatstgenoemde platform niet officieel wordt ondersteund door Sony. Ook is er een instellingsknop voor de joystick geïntegreerd, waarmee je de stick kunt configureren (links/rechts of richtingsknoppen). Verder vinden we nog de gebruikelijke Share (Select), Opties (Start), R3, L3 en de PS-toets terug. Natuurlijk is er ook nog een 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting terug te vinden langs de voorkant van de Daija.

De Nacon Daija Arcade Stick komt in het najaar beschikbaar voor een adviesprijs van € 199,90.

Zowie-killer muis

Nacon heeft ook zijn eerste volledig zelfontworpen randapparatuur aan ons voorgesteld. Hun eerste toestel is de Zowie-killer muis die gebruik maakt van de Avago 3310 sensor, waardoor de muis is uitgerust met hardwarematige buttons voor alle functies. Dpi, RGB-verlichting, links/rechtshandige muisknoppen, pollingrate, het zijn volgens Nacon allemaal dingen die gamers daadwerkelijk aanpassen. Dit blijkt uit een survey die ze gehouden hebben bij gamers. Het apparaat komt zonder software gebundeld, alles is hardwarematig in te stellen.

De Zowie-killer muis gaat voor een adviesprijs van € 49 over de toonbank en dit ergens rond oktober dit jaar.

Mechanisch toetsenbord

Ook gaat Nacon met hun eerste mechanisch tenkeyless toetsenbord op de proppen komen. Deze gaat uitgerust worden met blauwe Kailh switches, USB type-C en RGB-verlichting. Verder is de polssteun in twee delen afneembaar, waardoor je het toetsenbord dus ook schuin kan neerleggen. Wat vooral opvalt is de dubbel uitgevoerde spatiebalk. Dit moet volgens Nacon zorgen voor nauwkeurigere feedback.

Nacons mechanisch toetsenbord zal eveneens rond oktober dit jaar op de markt verschijnen en zal een adviesprijs van € 89 met zich meedragen.

Mechanisch keypad

Aangezien het mechanisch toetsenbord van Nacon een tenkeyless variant betreft, is er geen keypad te bespeuren op het toetsenbord. Daarom komt Nacon ook met een mechanisch keypad op de proppen. Nacon heeft niet duidelijk gemaakt welke switches in dit keypad gebruikt worden, maar we weten wel dat het gaat om blauwe mechanische switches. Verder telt het keypad vijftien mechanische toetsen en een polssteun. Volgens Nacon zou dit mechanisch keypad perfect moeten dienen voor games zoals League of Legends, maar blijkbaar ook voor creators en programmeurs.

Nacon heeft nog geen exacte prijs weten te vermelden, eveneens een releasedatum, maar ze lieten wel uitblijken dat de prijs significant lager zal liggen dan die van andere mechanische keypads.

Revolution Pro Controller 2 – RIG Limited Edition

Natuurlijk vergeet Nacon hun Revolution Pro Controller niet, waarvan voor de 2de versie nu ook een RIG Limited Edition zal gaan verschijnen in samenwerking met Plantronics. Dit limited edition-ontwerp van de Plantronics RIG heeft in plaats van zijn zwarte matte coating een titanium-afwerking gekregen.

De Revolution Pro Controller 2 – RIG Limited Edition zal in oktober dit jaar verschijnen voor een adviesprijs van € 129,90.

RIG 500 Pro – Nacon Limited Edition

Verder heeft Plantronics ook nog onthuld dat hun RIG 500 Pro headset voorzien gaat worden van het Nacon-logo. Hierdoor kunnen Revolution Pro Controller 2-bezitters genieten van de eersteklas geluidskwaliteit van de RIG-headset, waaronder de nieuwe RIG Game Audio Dial (waarvoor patent is aangevraagd), dankzij een speciale adapter die het volume met vingertoppen aanpasbaar maakt.

De RIG 500 Pro – Nacon Limited Edition komt eveneens in oktober beschikbaar voor de adviesprijs van € 129,90.

Bron: Sensei Gaming

Share.

About Author

Een doorgewinterde redacteur die al jaren zijn vak met genoegen uitoefent. Hij houdt van games met een verhalende context, verscholen in een uniek jasje, zoals zijn all time favorites: Journey, Zone of the Enders: The 2nd Runner en To The Moon.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.