[Gamescom 2018] One Piece: World Seeker Hands-on

0

Na een hoop teases werd One Piece: World Seeker afgelopen jaar bekend gemaakt. Op Gamescom mochten we van Bandai een demo doorlopen en onze bevindingen lees je hier.

In One Piece: World Seeker kruipen we uiteraard in de huid van Straw Hat Monkey D. Luffy, de alom bekende goedlachse en rebelse piraat. In de game zullen we een naadloze open wereld terugvinden, bedolven onder de Marines. Een uitgelezen kans om onze Gomu-Gomu krachten van onder het stof te halen.

In de demo die we voorgeschoteld kregen kregen we een klein level met een simpele objective: bereik de top van de berg. Op ons pad moesten we het opnemen tegen verschillende Marines. Dit kunnen we op een stealthy manier doen of ‘gums blazing’, door ze te bedelven onder een regen van Luffy’s rubberen vuisten. Combat is redelijk straightforward, met de slechts enkele knopjes die je nodig hebt. De simpele aanvallen worden aangevuld door enkele extra speciale skills waarmee je heel wat meer schade kunt aanrichten. Om de speler wat verder te helpen, kan Luffy gebruik maken van zijn Haki powers om vijanden doorheen muren waar te nemen.

Naast de gewone footsoldiers kan je ook enkele sterkere vijanden tegenkomen. In ons geval was dit allereerst Kuma, die na enkele welgemikte Gomu Gomu no Pistols en Gatlings nog steeds niet neerging. Enkele speciale aanvallen later konden we verder naar de top van de berg. Eens de top bereikt, werden we verrast door Sakazuki, een Marine eindbaas. In deze bossfight bleek een goed getimede combinatie van ontwijken en sterke aanvallen erg belangrijk te zijn.

De demo smaakt alleen naar meer. Over het algemeen is de gameplay erg strak en zijn de visuals echt gelikt. One Piece: World Seeker is er zeker en vast eentje voor de fans.
De game zal ergens in 2018 nog in de rekken liggen voor PC, PS4 en Xbox One, maar een precieze datum hebben we helaas nog niet.

Bron: Sensei Gaming

Share.

About Author

Een redacteur met jaren game-ervaring die samen met Andy Sensei Gaming opgericht heeft. Over de jaren heen leerde Indy alle genres te appreciëren en waagt hij zich aan elke game die hij maar in handen kan krijgen. Misschien ligt het aan zijn naam, maar vooral de betere indies krijgen zijn aandacht. Zo behoren games als Journey en To the Moon tot zijn absolute favorieten.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.