[Gamescom 2018] Soulcalibur VI Hands-on

0

Soulcalibur VI werd afgelopen winter aangekondigd door Bandai Namco en zal gaan releasen op 19 oktober dit jaar. Dit is zo’n 6 jaar na de release van de vorige Soulcalibur uit de main reeks.

Op Gamescom kwam ontwikkelaar Project Soul de game wat meer uit de doeken doen. Soulcalibur VI zal terug gaan keren naar de 16de eeuw om de gebeurtenissen uit de eerste game in de reeks te herbeleven, om zo onbekende waarheden aan het licht te doen komen.

Hier stop het echter niet. Soulcalibur VI wordt voorzien van een extra storymode, Libra of Soul, waarvoor je een eigen personage moet aanmaken. Hiervoor zal je kunnen kiezen uit maar liefst 16 rassen, waaronder de mens, lizards en zelfs skeletten. Met dit zelfgemaakt personage zal je dan de wereldkaart moeten verkennen, op zoek naar gevechten om het kwaad een halt toe te roepen. In dit avontuur zal je niet enkel Soulcalibur characters tegen het lijf lopen, maar ook andere personages die gemaakt werden door de community.

In de demo die we aan de tand mochten voelen, konden we kiezen uit een deel van de bekende line-up, inclusief Geralt of Rivia. We konden het met deze personages uitvechten op verschillende locaties. Snel wordt duidelijk dat de nieuwe engine nieuw leven in de reeks geblazen heeft. Alles ziet er werkelijk gelikt en gedetailleerd uit. Gevechten bieden dan weer een combinatie tussen realisme en speciale lichteffecten wanneer je een speciale move gebruikt. De combat zelf is als vanouds intuïtief, erg snel en nog altijd erg soepel. Timing en de juiste positie in de arena zijn hierdoor extra belangrijk.

Daarnaast krijgen we ook Critical Edge attacks. Dit zijn technieken die even agressief zijn, als indrukwekkend om naar te kijken. Wanneer je jouw tegenstander genoeg schade kunt aanrichten, kan je een regen aan moves loslaten.

Soulcalibur VI heeft ons erg kunnen vermaken en zal de fans zeker niet teleurstellen. De game is vanaf 19 oktober beschikbaar op PC, PS4 en Xbox One. Wij kijken er alvast naar uit!

Bron: Sensei Gaming

Share.

About Author

Een redacteur met jaren game-ervaring die samen met Andy Sensei Gaming opgericht heeft. Over de jaren heen leerde Indy alle genres te appreciëren en waagt hij zich aan elke game die hij maar in handen kan krijgen. Misschien ligt het aan zijn naam, maar vooral de betere indies krijgen zijn aandacht. Zo behoren games als Journey en To the Moon tot zijn absolute favorieten.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.