[Gamescom 2018] The Dark Pictures Anthology – Man of Medan Hands-on

0

De ontwikkelaar achter Until Dawn heeft afgelopen week The Dark Pictures Anthology aangekondigd, een reeks horrorgames die verschillende subgenres zal aanpakken. Wij kregen de eerste voorgeschoteld.

The Dark Pictures Anthology is een reeks horrorgames, waarvan er ongeveer twee per jaar zullen releasen. De korte storybased games zullen zo’n 4 uur in beslag nemen en betrekken verschillende subgenres. Elke game in de Anthology reeks zal gebaseerd zijn op mythes of urban legends. Bovendien zal elke game in de reeks een op zich staand verhaal hebben. Bovendien zal volgens de ontwikkelaar het horror aspect op de eerste plaats komen, in tegenstelling tot gore.

De eerste game die we mogen verwachten in 2019, is Man of Medan. We volgen enkele Amerikaanse toeristen op een zomercruise aan boord van een WWII schip. Hun vakantie blijkt al snel te veranderen in overlevingsspelletje. We kregen de kans om een eerste level uit te testen. Al snel blijkt dat de game ietwat speelt in de stijl van Telltale’s The Walking Dead. Als speler moeten we de omgeving verkennen, puzzels oplossen en hier en daar een belangrijke keuze maken. Het zijn deze keuzes die ervoor zorgen dat elke game redelijk wat herspeelbaarheid heeft. Keuzes zullen immers erg afstraffend zijn, want elk personage kan sterven.

Man of Medan zal pas ergens in 2019 als eerste in de reeks in de rekken liggen voor PC, PS4 en Xbox One.

Bron: Sensei Gaming

Share.

About Author

Een redacteur met jaren game-ervaring die samen met Andy Sensei Gaming opgericht heeft. Over de jaren heen leerde Indy alle genres te appreciëren en waagt hij zich aan elke game die hij maar in handen kan krijgen. Misschien ligt het aan zijn naam, maar vooral de betere indies krijgen zijn aandacht. Zo behoren games als Journey en To the Moon tot zijn absolute favorieten.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.