Handleiding community artikels

Op deze pagina vind je de handleiding terug over hoe je een nieuw artikel op Sensei Gaming kunt plaatsen. Deze manier is geschikt voor zowel nieuwsberichten als reviews, previews en specials.

Om een artikel te plaatsen op Sensei Gaming klik je in de zijbalk onder “Community Links” op het item “Community Artikel Toevoegen“. Hiermee kom je op de publiekelijke editor terecht.

SenseiGamingBE-handleiding-community-artikels

Zoals je ziet is het nogal eenvoudig om een nieuw artikel toe te voegen doordat er weinig zaken zijn om rekening mee te houden. We zullen de items eventjes overlopen, zodat alles toch duidelijk is.

Title
Bij het Title gedeelte vul je vanzelfsprekend de titel van je artikel in. Zorg voor een catchy titel waaruit direct de context duidelijk is.

Content
Bij Content plaats je de inhoud van je artikel. Denk hierbij aan de vaste structuur van een artikel: de inleiding wordt vet gedrukt, waarna de inhoud volgt zonder speciale opmaak. Je hebt echter de vrijheid om tussentitels, benamingen, etc. in het vetgedrukt te plaatsen, te onderlijnen of schuingedrukt te markeren.
Een uitspraak (quote) van een persoon (dat je bv. haalt uit een interview) kun je ook als quote markeren door je tekst te selecteren en vervolgens op de SenseiGamingBE-quote-community-artikels knop te drukken in de grijze balk.

Wil je afbeeldingen en/of trailers toevoegen aan je artikel, dan plaats je de link naar de afbeelding(en)/trailer(s) onderaan jouw artikel. De eindredactie voegt deze dan voor jou toe.

Plaats onderaan je inhoud ook altijd de link naar het bronartikel vanwaar je artikel komt. Artikels zonder bronvermelding kunnen we niet publiceren, dus zeker niet vergeten! Geen zorgen, de eindredacteur zal je eerst een bericht sturen moest je de bron vergeten te melden zijn.

Category
In dit gedeelte selecteer je altijd de categorie ‘Community‘. Zo weet de eindredactie ten alle tijde dat het om een community artikel gaat.

Tags
In het Tags gedeelte plaats je enkele kernwoorden van je artikel, zoals de naam van de titel, de ontwikkelaar, etc.

Als je de bovenstaande items hebt ingevuld, klik je vervolgens op ‘Submit‘ om je artikel op te slaan. Deze wordt dan ‘Pending’ geplaatst op de achtergrond, zodat de eindredactie weet dat jouw artikel klaar is voor nazicht. De eindredactie werkt jouw artikel af met de gewenste pics en vids die je hebt meegegeven en publiceert het artikel voor je.

Het kan zijn dat er sporadisch iets aangepast wordt aan dit venster, doordat er geregeld updates worden doorgevoerd. Toch zullen deze wijzigingen echter beperkt blijven.

Moesten er verdere vragen zijn, stel ze gerust via het forum onder Feedback of via ons contactformulier!

Happy writing!