Hitman 2 Review

0

Nadat IO Interactive onafhankelijk werd, was de toekomst van de Hitman-reeks even onzeker. Tot groot jolijt van de fans, bleek de studio de rechten van onze kale assassin te mogen behouden en kunnen we nu genieten van Hitman 2. Is deze sequel op Season One een geslaagde game of niet? Komt dat in onze review te weten!

Location, location, location…

Opnieuw volgen we onze gewetenloze anti-held in een nieuw Hitman avontuur. Volgend op seizoen 1, zet Agent 47 zijn zinnen op de mysterieuze Shadow Client. Zijn missie brengt ons naar locaties verspreid over heel de wereld en biedt ons zes verschillende missies, exclusief proloog.

In essentie is Hitman 2 meer van hetzelfde als de The Complete First Season titel. Zo kan je opnieuw de exact zelfde proloog onder handen nemen om kennis te maken met hoe de gamemechanics werken. Wie met Hitman 2 dus zijn eerste Hitman in huis haalt, probeert hierin best een eerste feeling te krijgen met de controls. Na de proloog, die geheel vrijblijvend is, kan je aan de slag met de verschillende locaties. Hieronder een overzicht:

Hawke’s Bay, Nieuw-Zeeland

Na de proloog te spelen, brengt de game ons naar Hawke’s Bay, een locatie in Nieuw-Zeeland, en tevens ook het safehouse van één van jouw targets. De locatie heeft een grimmige sfeer en speelt zich ook ’s nachts af, maar is erg beperkt in zijn mogelijkheden en is gemakkelijk de kleinste map in zowel Hitman 2, als zijn voorganger.

Miami

Na het winderige strand van Hawke’s Bay, belanden we op het zonnige racetrack in Miami. Deze map is al een stuk groter en bevat enorm veel NPC’s. Een heuse taak om wat privacy te hebben bij het uitmoorden van guards en de sporadische target, maar een waar doolhof om jezelf in kwijt te raken.

Santa Fortuna, Colombia

Van het zonnige Miami, naar het tropische Colombia. We komen meer bepaald terecht in het dorp Santa Fortuna, waar een drug lord het voor het zeggen heeft. Deze map biedt heel wat mogelijkheden en geeft ons al serieus wat wandelwerk.

Mumbai, India

Dit is veruit de grootste map sinds Sapienza uit het eerste seizoen. We krijgen een serieus disctrict, met een grote construction site en omgebouwd treinstation om te verkennen. De straatjes zijn erg smal en zorgen voor een claustrofobisch gevoel. Weinig beweegruimte voor de occasionele assassination.

Vermont

Iets opener is de Amerikaanse wijk Vermont. Brede straten, grote typisch Amerikaanse woningen en de vrolijke wandelaar die voorbij slentert. Een erg sfeervolle omgeving waarin 47 perfect thuishoort. De map is vergeleken met de drie voorgaande maps, toch al weer een stukje compacter.

Isle of Sgail, Noord-Atlantische Zee

Afsluiten doen we op een stormachtige eiland waar een high-society feest aan de gang is in een oud kasteel. Veel gangen, trappenhallen en vooral veel guards. Opletten geblazen dus.

De perfecte hit

Dat Hitman 2 meer van hetzelfde is, kan op vlak van gameplay dan weer alleen maar toegejuicht worden. Elke omgeving die hierboven genoemd staat, biedt tal van verschillende manieren om jouw target te benaderen en onschadelijk te maken. Je zal als Agent 47 jouw beste vermommingen, topklasse sluipwerk en jouw goede speurneus moeten gebruiken om zo dicht mogelijk tot bij jouw doelwit te komen.

Wanneer je dat gelukt is, is er keuze genoeg aan de manier waarop je iemand van kant maakt. Duw je iemand de dieperik in? Verzuip je hem in het toilet? Of vergiftig je toch maar gewoon die bosbessenmuffin? Het kan allemaal en je wordt ook aangemoedigd om elke locatie meerdere keren te spelen om nieuwe items en startpunten vrij te spelen. IO Interactive heeft werk gemaakt van heel wat mechanics en borduurt verder op wat we al kenden. zo zal je moeten opletten wanneer spiegels in de buurt zijn tijdens het sluipen, en is geen enkele vermomming perfect. Elke guard, kok of mecanicien kent zijn naaste collega maar al te goed.

Replayvalue?

Toegegeven, we waren nooit echt fan van het episodische model dat Hitman Season One met zich meebracht. De fysieke versie van Season One bundelde dan alle missies en vormde op die manier een iets te kort geheel met slechts beperkte herspeelbaarheid. Hoewel IO Interactive aangaf afgestapt te zijn van dit episodische model, heeft de studio ons eigenlijk een soort van Hitman: The Complete Second Season gegeven. De replayvalue zou hoog moeten liggen, maar wat ons betreft is dat niet helemaal zo.

Elke omgeving is wel erg gelikt en sfeervol, maar na de eerste playthrough heb je alles wel al verkend. Na een tweede sessie zal je de meest prominente zaken wel al gezien en gedaan hebben. De vraag is dan ook of de uitdagingen per locatie voldoende zijn om de game interessant te houden. Daarbovenop is niet elke map eigenlijk groot genoeg naar huidige standaard. Hawke’s Bay is zo maar één gebouw, centraal gelegen in een graslandschap. Er valt op zich niet zoveel in te doen en kan je op de lastigste moeilijkheidsgraad in slechts 15 minuutjes voltooien.

Online

Wat enigszins een goedmaker kan zijn, is de extra content waarmee Hitman 2 komt opdagen. Zo is er een nieuwe competitieve online modus, waarin je het moet opnemen tegen een tweede Agent 47. Beide Agents zijn voor elkaar zichtbaar, maar speelt elk in een afzonderlijke wereld. Dit betekent dus dat wanneer jij voor een regelrechte chaos zorgt, dat niet persé zo is voor de andere speler. En wie als eerste zijn vijf targets kan afmaken zonder daarbij gezien te worden, wint het duel. Wel is het het vermelden waard dat deze modus nog in de betafase zit en er dus bijgevolg kinderziektes aanwezig zijn. Maar de modus zelf is een leuke toevoeging.

En wie bovendien in bezit is van locaties uit Hitman 1, of het volledige seizoen heeft, heeft gratis toegang tot elke missie uit Season One in Hitman 2. Zo kan je die missies herbeleven met de verbeterde gameplaymechanics die Hitman 2 met zich meebracht.

Verdict

Het einde van Agent 47 is nog lang niet in zicht. De komst van Hitman 2 zorgt voor weer een waardige vestiging in het genre en brengt ons heel wat nieuwigheden aan gameplaymogelijkheden. De verschillende locaties zijn met momenten echt gigantisch groot en zien er stuk voor stuk geweldig uit. Wel blijven we van mening dat in vergelijking met de oudere titels in de reeks, het aantal locaties aan de karige kant is. Bovendien zullen de kleinere challenges voor heel wat gamers niet bepaald voor veel replayvalue zorgen. Hitman 2 blijft desondanks een aanrader voor elke Hitman fan, maar voor je er mee aan de slag gaat, hou je best met deze zaken rekening.

76%

Het einde van Agent 47 is nog lang niet in zicht. De komst van Hitman 2 zorgt voor weer een waardige vestiging in het genre en brengt ons heel wat nieuwigheden aan gameplaymogelijkheden. De verschillende locaties zijn met momenten echt gigantisch groot en zien er stuk voor stuk geweldig uit. Wel blijven we van mening dat in vergelijking met de oudere titels in de reeks, het aantal locaties aan de karige kant is. Bovendien zullen de kleinere challenges voor heel wat gamers niet bepaald voor veel replayvalue zorgen. Hitman 2 blijft desondanks een aanrader voor elke Hitman fan, maar voor je er mee aan de slag gaat, hou je best met deze zaken rekening.

  • Verhaal 70 %
  • Gameplay 85 %
  • Grafisch 80 %
  • Audio 80 %
  • Herspeelbaarheid/Fun 65 %
  • User Ratings (0 Votes) 0 %

Bron: Sensei Gaming

Share.

About Author

Een redacteur met jaren game-ervaring die samen met Andy Sensei Gaming opgericht heeft. Over de jaren heen leerde Indy alle genres te appreciëren en waagt hij zich aan elke game die hij maar in handen kan krijgen. Misschien ligt het aan zijn naam, maar vooral de betere indies krijgen zijn aandacht. Zo behoren games als Journey en To the Moon tot zijn absolute favorieten.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.