Hitman HD Enhanced Collection Review

0

De Hitman games vliegen ons om de oren. Gaat het niet om een nieuwe game, dan krijgen we wel een HD-remaster. En dat is precies wat IO Interactive met Blood Money en Absolution gedaan heeft.

Het hele Hitman en Agent 47 gebeuren zal slechts weinigen nog onbekend in de oren klinken. We hebben pas een zevende game in de franchise achter de rug en we krijgen alweer de Hitman HD Enhanced Collection, de tweede remastering in de reeks. Blood Money is immers geen vreemde meer voor het HD gebeuren. De game werd al eens volledig opgekalfaterd voor de PS3 en Xbox 360, en ondergaat hetzelfde proces nogmaals voor de huidige generatie consoles. De game wordt geupscaled naar 4K resolutie, ondersteunt vanaf nu ook 60 FPS en zal iets gemakkelijker spelen met een controller. Wie de originele uitgave en de eerste HD remaster gespeeld heeft, zal in deze upgrade echter weinig nieuwigheden merken wat betreft de technische kant. Meer dan een gewone port moet je hier niet meteen verwachten, maar aan jou om uit te maken of dat zo’n minpunt is.

De game waar de verwachtingen dan weer iets hoger waren, is Absolution. Intussen enkele jaren oud, kwam de game oorspronkelijk voor de PC, PS3 en Xbox 360 uit, en was het de eerste Hitman game op de vorige generatie consoles. Fans wisten destijds niet goed of ze de lineaire aanpak van de storyline moesten verwelkomen, maar kreeg uiteindelijk toch de appreciatie die de game verdiende. Vooral op PC zag Absolution er gelikt uit.

Nu, enkele jaren later, krijgt Absolution dezelfde behandeling als Blood Money. De resolutie werd geupscaled, de game speelt iets vlotter en werd allround technisch getweaked. Zo zal de PS4 versie betere belichting en schaduwen, en soepelere animaties ondersteunen dan zijn PS3 voorganger. Echter, wanneer je de games vergelijkt met de PC versie die toen releasete, zal je weinig verschil merken. Dit doet vermoeden dat de game slechts een port is om een breder publiek aan te spreken.

Daarbovenop, krijg je niet de volledig originele ervaring, met het ontbreken van de Contracts mode. Deze modus liet spelers zelf hun missies in elkaar steken in de voorgeschotelde levels, die je daarna kon delen met vrienden of andere spelers. Ideaal om na het voltooien van het verhaal jouw kunnen optimaal te testen. Deze modus verloor echter na een tijd serverondersteuning, waardoor je nooit meer Contracts kon spelen, een uitgelezen kans om deze te implementeren in de Enhanced versie. Maar aangezien deze geheel afwezig is in de HD Enhanced Collection, om welke reden dan ook, laat IO Interactive hier een serieuze steek vallen.

Blood Money heeft al 13 kaarsjes mogen uitblazen, terwijl Absolution goed op weg is naar zijn 7de levensjaar. Beide games zijn echte toppers in het stealth/assassin genre, maar dat betekent niet dat een adviesprijs van € 59,99 zomaar aanvaardbaar is. Voor een HD remake is dat een ongeziene prijs en zelfs in een sale is € 39,99 net iets te veel van het goede. Deze prijs is even slikken als je ziet dat enkel een 4K resolutie en wat verbeterde controls hiertegenover staan.

Zo snel na de release van Hitman: Season 2 is deze Hitman HD Enhanced Edition misschien niet zo’n logische game om uit te geven. Blood Money heeft intussen zijn mooiste tijd achter de rug en Absolution komt onze richting uit zonder een Contracts mode. Beide games blijven in essentie pareltjes en hebben een hoge nostalgische waarden. Maar ondanks de technische upgrades, zien we de adviesprijs nooit echt gerechtvaardigd. Hitman HD: Enhanced Collection is een ideale remaster voor zowel fans als nieuwkomers, maar wie de originele games nog liggen heeft, bespaart zich beter de aankoop.

75% Duur

Beide games hebben een hoge nostalgische waarde hebben en zijn na jaren nog steeds onwaarschijnlijk goed. Desondanks onthouden we vooral dat de HD remaster weinig tegenover de veel te hoge prijs kan inbrengen. Zonder de Contracts mode in Absolution en de regelrechte port van Blood Money uit de eerste remaster, bespaar je je voorlopig best de aankoop. Nieuwkomers in de reeks beginnen raden we aan eerst met de goedkopere en modernere Hitman: Season 1 en 2 te beginnen, vooraleer je het verleden induikt met deze Enhanced Collection.

  • Verhaal 75 %
  • Gameplay 80 %
  • Grafisch/Audio 70 %
  • Herspeelbaarheid/Fun 75 %
  • User Ratings (0 Votes) 0 %

Bron: Sensei Gaming

Share.

About Author

Een redacteur met jaren game-ervaring die samen met Andy Sensei Gaming opgericht heeft. Over de jaren heen leerde Indy alle genres te appreciëren en waagt hij zich aan elke game die hij maar in handen kan krijgen. Misschien ligt het aan zijn naam, maar vooral de betere indies krijgen zijn aandacht. Zo behoren games als Journey en To the Moon tot zijn absolute favorieten.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.