Hollow Knight komt ook uit voor Nintendo Switch

0

Veel mensen vrezen dat er onvoldoende games zullen zijn voor de Nintendo Switch, zeker na de voor velen tegenvallende Wii U is er reden tot argwaan. Maar net zoals bij de Wii U springen third party ontwikkelaars, zeker in het begin, nog graag mee op de kar, zo ook de game Hollow Knight.

Hollow Knight is een klassieke 2D platformer met maar liefst 149 vijanden, waarvan 30 bosses. Op 19 december 2014 haalde Indie ontwikkelaar Team Cherry 57138 Australische dollar (= ongeveer 40 000 euro) uit een succesvol kickstarter project, waarmee het doel van 35 000 Australische dollar behaald werd.

Team Cherry kondigt nu op hun website aan dat Hollow Knight naast PC, Mac en Linux ook op Nintendo Switch zal verschijnen. Voor de Wii U bezitters is er echter slechter nieuws, de game is definitief geannuleerd voor het platform wegens te veel moeilijkheden. Diegene die het kickstarterproject gesteund hebben en voor een Wii U exemplaar gekozen hadden, kunnen gratis upgraden naar de Switch versie of kiezen voor PC, Mac of Linux.

Wanneer de game precies uitkomt is nog niet geweten, de PC en Mac versie staan alvast gepland op Early 2017.

Bron: Team Cherry

Share.

About Author

Een doorgewinterde redacteur die al jaren zijn vak met genoegen uitoefent. Hij houdt van games met een verhalende context, verscholen in een uniek jasje, zoals zijn all time favorites: Journey, Zone of the Enders: The 2nd Runner en To The Moon.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.