Infinity Ward werkt niet aan loot boxes voor Modern Warfare volgens ontwikkelaar

0

Loot boxes in games zijn prominenter dan ooit. Bijna geen enkel groot commercieel succes ontsnapt er aan en ook de Call of Duty franchise heeft er al aan moeten geloven. Al bevestigt de Call of Duty: Modern Warfare dev dat Infinity Ward niet werkt aan de geldmakers.

Aangezien de geruchtenmolen volop toeren draait, zag Joel Emslie het noodzakelijk fans van de reeks gerust te stellen en te bevestigen dat Infinity Ward niet werkt aan loot boxes. Op de subreddit pagina van de game richtte de art director van de studio zich op de foute informatie die de laatste dagen de ronde doet:

Sigh. There continues to be misinformed and incorrect info being pushed about Modern Warfare. What I can say right now is that we are definitely NOT working on any kind of supply drop or loot box system. Also, functional stuff is unlocked through GAMEPLAY. Stay tuned, we’re planning to release info this week.

Dit betekent dat de game in elk geval niet zal releasen met loot boxes en het ziet er naar uit dat er ook geen pay-to-win element aanwezig zal zijn. Activision heeft echter niet zo’n goede reputatie wat betreft dergelijke zaken. Black Ops 4 kreeg zo bijvoorbeeld pas 4 maanden post-launch loot boxes geïmplementeerd.

Of we Joel Emslie op zijn woord mogen geloven, zal moeten blijken wanneer Call of Duty: Modern Warfare releaset op 25 oktober voor PC, PS4 en Xbox One.

Bron: Eurogamer

Share.

About Author

Een redacteur met jaren game-ervaring die samen met Andy Sensei Gaming opgericht heeft. Over de jaren heen leerde Indy alle genres te appreciëren en waagt hij zich aan elke game die hij maar in handen kan krijgen. Misschien ligt het aan zijn naam, maar vooral de betere indies krijgen zijn aandacht. Zo behoren games als Journey en To the Moon tot zijn absolute favorieten.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.