Meer details vrijgegeven over Assassin’s Creed Valhalla

0

De eerste trailer van Ubisofts nieuwste Assassins Creed werd nog maar net op ons afgevuurd en de eerste details en screenshots komen er al aan.

In een interview met creative director Ashraf Ismail kon Game Informer heel wat informatie verzamelen. Zo zal het hoofdpersonage Eivor gaan heten en zullen we ook weer Layla in het heden volgen.

Net als in Odyssey kunnen spelers kiezen of Eivor een man of vrouw is. Daarnaast kan je ook het haar, de kleren, tattoos, … van je personage aanpassen. De game situeert zich in Noorwegen en Engeland. In deze laatste zullen we Londen, Winchester en Jórvík kunnen verkennen.

Eivor zet in Engeland een settlement op, die doorheen de game evolueert en fungeert als thuisbasis voor de speler en de clanleden. Met een schip kan je je sneller begeven doorheen de verschillende landschappen, aangezien dit het snelste transportmiddel was. Op dit schip zal je eveneens een crew hebben, wat je ook zal kunnen aanpassen.

Dan weer verschillend van Odyssey zal de moeilijkheidsgraad van de game afhangen van je gear en skills, niet meer van een level. Dit neemt echter niet weg dat er nog steeds skills vrijgespeeld kunnen worden in een soort skilltree. De combat zou brutaal en gewichtig moeten zijn. Ubisoft doet er naar eigen zeggen alles aan om de verschillende vijanden voldoende te variëren om aanvaringen verrassend te houden.

Eivor zal op een gegeven moment in aanraking komen met de Assassins en aan hun zijde vechten met een verborgen mes. De Hidden Ones en de Order of Ancienst zullen dus ook aanwezig zijn in de game. Koning Alfred de Grote zal hier een antagonistisch rol op zich nemen.

Ismail maakt een onderscheid tussen Raids en Assaults. Spelers zullen op roverstochten kunnen gaan met een crew die ze zelf samenstellen. Assaults zijn dan weer grotere setpieces, aanvallen op grote kastelen.

Misschien wel het belangrijkste is dat Valhalla cross-gen zal releasen. Naast de Xbox One en Xbos Series X, werden nu ook de PC, PS4 en PS5 bevestigd als platform. Valhalle zal eind dit jaar in de rekken liggen.

Bron: Game Informer

Share.

About Author

Een redacteur met jaren game-ervaring die samen met Andy Sensei Gaming opgericht heeft. Over de jaren heen leerde Indy alle genres te appreciëren en waagt hij zich aan elke game die hij maar in handen kan krijgen. Misschien ligt het aan zijn naam, maar vooral de betere indies krijgen zijn aandacht. Zo behoren games als Journey en To the Moon tot zijn absolute favorieten.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.