Meer PlayStation 5 informatie vrijgegeven, release eind 2020

0

Sony heeft vandaag op PlayStation Blog een pak informatie gelost over hun nieuwste console, die zoals verwacht vanaf heden officieel de naam PlayStation 5 krijgt.

Dat de volgende PlayStation in rij zo ging heten is natuurlijk geen wereldnieuws, maar dat is niet alles wat Sony wist los te laten. Naast een release tijdens de feestdagen eind 2020, heeft Sony in een Wired artikel heel wat belangrijke informatie vrijgegeven.

Zo zal de PS5 ray tracing ondersteunen en dit niet zomaar via software. De feature zal ingebouwd in de GPU hardware komen. Daarnaast zullen games naast digitaal, ook fysiek verschijnen op optische schijven waar 100 GB op past. Deze kunnen dan ingebracht worden in een optisch station dat tevens dienst doet als 4K Blu-ray speler. Nieuw is dat games standaard geïnstalleerd zullen moeten worden, maar dat dit modulair zal kunnen. Zo kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld enkel de multiplayer te installeren, of enkel de singleplayer te verwijderen wanneer je er klaar mee bent.

DualShock 5?

De nieuwe PS5 controller, mogelijk de DualShock 5, zal dan weer uiterlijk weinig veranderen, al komt het toestel met een klein gaatje. Hoe we ons dat moeten voorstellen, of waarom, is echter niet erg duidelijk zonder beeldmateriaal.

Binnenin zullen de meeste veranderingen zitten. De controller komt allereerst met een grotere batterij die je moet opladen met een Type-C USB kabel. Daarnaast zal de DualShock met adaptieve triggers releasen die hun weerstand aanpassen aan de handeling die je in-game uitvoert. Zo gaan de triggers meer weerstand bieden wanneer bv. een boog gespannen staat, of de respons van verschillende wapens anders weergeven. De trilmotors zullen gelijkaardig vernieuwd worden. In een game als Gran Turismo Sport zal je opmerkelijk het verschil merken tussen rijden op verschillende ondergronden.

Games

Hoewel niet helemaal duidelijk is welke titels we zullen mogen verwachten op de console, weten we wel al dat Bluepoint Games, bekend van Shadow of the Colossus, aan een onbekende PS5 game werkt. Daar zijn ze redelijk enthousiast over de komst van de SSD, die de essentie van gameplay hacks wegneemt. Marco Thrush, CEO van Bluepoint Games:

“You don’t need to do gameplay hacks anymore to artificially slow players down—lock them behind doors, anything like that. Back in the cartridge days, games used to load instantly; we’re kind of going back to what consoles used to be.”

De PlayStation 5 zal eind 2020 in de rekken liggen, al blijft het voorlopig nog even wachten op een exacte datum. Sony Interactive Entertainment CEO Jim Ryan stelt echter nog gerust dat we op de PS4 nog redelijk veel blockbuster ervaringen mogen verwachten. Hoogstwaarschijnlijk zal de PS4 ook nog enkele jaren na release ondersteund blijven worden, net als bij de PS3 het geval was.

Bron: Gematsu

Share.

About Author

Een redacteur met jaren game-ervaring die samen met Andy Sensei Gaming opgericht heeft. Over de jaren heen leerde Indy alle genres te appreciëren en waagt hij zich aan elke game die hij maar in handen kan krijgen. Misschien ligt het aan zijn naam, maar vooral de betere indies krijgen zijn aandacht. Zo behoren games als Journey en To the Moon tot zijn absolute favorieten.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.