Moord en evolueer in de nieuwe gameplay-trailer van Vampyr

0

Dontnod Entertainment brengt ons een gameplaytrailer van Vampyr en toont hoe de gekwelde protagonist Dr. Jonathan Reid sterker kan worden door het opofferen van de burgers die hij zwoer te beschermen.

Gevoed door hun bloed ontwikkelt hij namelijk krachtige vampiervaardigheden, die goed van pas zullen komen bij Reids strijd tegen de duistere krachten die Londen bedreigen. In Vampyr heeft dokter Jonathan Reid XP nodig om vaardigheden te leren en te ontwikkelen. De grootste bron van XP zijn de burgers van Londen, dezelfde burgers die de dokter wil redden van de epidemie die door de stad trekt. Noodgedwongen is de vraag niet langer ‘zal ik iemand vermoorden?’ maar ‘wíe zal ik vermoorden?’. Door het leven van burgers te onderzoeken kan Reid beslissen wie het meer ‘verdient’ om opgeofferd te worden – maar hij kan ook gewoon toegeven aan zijn dorst en alle stervelingen als bloedbronnen behandelen. Het vermoorden van sommige burgers heeft wel een grotere impact op het lokale ecosysteem dan het doden van anderen, terwijl het doden van te veel mensen ertoe kan leiden dat een volledig district instort.

Nadat hij het bloed uit zijn slachtoffers heeft gezogen, kan Reid krachtige gevechtsvaardigheden leren en ontwikkelen. Daarmee kan Reid vijanden razendsnel naderen en stompen, om vervolgens met dodelijke klauwen op ze in te hakken. Om vijanden van afstand te raken, kan hij ook vermogens als Bloodspear gebruiken. Op de hogere levels kan Reid zelfs vaardigheden leren die door de vampieren zelf worden gevreesd. Met Abyss bevrijdt hij zijn innerlijke schaduwen, terwijl Rage hele groepen vijanden raakt met een verschrikkelijke furie. Het leren en ontwikkelen van deze vaardigheden zal de dokter zeker helpen bij zijn missie om Londen te redden – maar tegen welke prijs?

Vampyr komt op 5 juni naar PlayStation 4, Xbox One en PC, pre-orders zijn nu beschikbaar.

Bron: Sensei Gaming

Share.

About Author

NameLiss is een ervaren schrijfster die zich sinds 2017 ook in gamejournalistiek is gaan specialiseren. Ze houdt zich vooral graag bezig met RPG's, maar kan zo nu en dan ook van een goeie FPS genieten. Als een game een verhaal heeft dat haar raakt, waardeert ze dit ook in andere genres. Al sinds de PS1 is de PlayStation haar #1 console. Haar favoriete game allertijden is Dark Souls 1. Sinds haar bezoek aan Gamescom 2018 heeft zij ook een grote voorliefde voor indie gamedevelopers ontwikkeld.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.