Nacon Revolution Pro 2 Review

0

Eind vorig jaar bracht Nacon de Revolution Pro Controller op de markt, één van de elite controllers voor de PlayStation 4. Die controller wist ons uitermate te smaken, zoals te lezen is in onze review, en het deed onze handjes een groot leed om de controller terug te bezorgen na de testperiode. Nu brengt Nacon een vernieuwde versie uit met hun Revolution Pro 2 Controller, maar weten ze de vorige versie te overstijgen?

Net als zijn voorganger voelt de Nacon Revolution Pro 2 Controller bijna precies zoals een Xbox One S controller. De controller is voorzien van een matte afwerking, zodat er niet veel vingerafdrukken achterblijven, terwijl het touchpad een premium gevoel uitstraalt dankzij de verhoogde Triangle, Circle, Cross, Square-symbolen die erin staan gegraveerd. De Nacon Revolution Pro 2 Controller komt ook met een 3,5mm audioaansluiting die aan de onderkant van de controller terug te vinden is. Verder worden er ook verschillende gewichtjes meegeleverd die je via een speciale poort in de controller kunt plaatsen om het gewicht aan te passen.

In tegenstelling tot de eerste versie die uitgerust was met een gepatenteerde 5-pins connector, heeft Nacon voor de Revolution Pro 2 de keuze gemaakt om een USB Type-C aansluiting te gebruiken. Ook dit keer worden we weer getrakteerd op een 3 meter lange gevlochten kabel, maar dit keer dus van het USB Type-C. Dit is niet de enige vernieuwing die Nacon heeft doorgevoerd. Aan de achterkant vind je nog steeds een schakelaar terug waarmee je de game modus van de controller kunt instellen. Voorheen waren dit twee modi voor de PS4, maar ze hebben er een derde modus specifiek voor PC gaming aan toegevoegd. De aanduiding van modus wordt nog steeds weergegeven door de backlight LED die we rondom de rechter joystick zien.

Het D-pad is net als zijn voorganger 8-assig, maar kan vanaf nu geprogrammeerd worden. Je krijgt hierdoor de optie om hem als een traditionele 4-assige D-pad te gebruiken, zoals we die kennen van de gebruikelijke PS controllers, of het uitgebreide 8-assige. Wij ervaarden dat de 8 richtingen vooral gemakkelijk zijn voor 2D vechtspellen, waarbij het al snel gebeurd is om een verkeerde richtingstoets in te drukken. Verder is het ook mogelijk om met de Nacon Revolution Pro 2 de joysticks dit keer aan te passen. De opties beperken zich tot een grotere of kleinere deadzone en responsecurve. Vooral voor shooter games is dit gemakkelijk.

Het configureren van de controller gebeurt nog steeds via een software applicatie op PC of via Mac OS, die vanaf deze iteratie pas ondersteund wordt. Wanneer je de controller verbonden hebt met de PC, kun je weer alles beginnen aanpassen: knopconfiguraties, gevoeligheid van de triggers en maximaal vier profielen uploaden naar de controller. De Nacon-community is heel ontvankelijk geweest met het delen van profielen, waardoor je dus gemakkelijk de instellingen van anderen kunt kopiëren of jouw eigen instellingen kunt delen.

Verdict

Nacon heeft goed geluisterd naar zijn community, want alle verbeterpunten die we aanhaalden in deze review vloeien daar uit voort. De mogelijkheid tot het aanpassen van de deadzone en responsecurve van de joysticks, de uitgebreidere profielopties, Mac OS ondersteuning en de verbeterde software zorgen er allemaal voor dat de Nacon Revolution Pro 2 Controller een waardige opvolger is.

Beste Elite controller

88% Awesome

Nacon heeft goed geluisterd naar zijn community, want alle verbeterpunten die we aanhaalden in deze review vloeien daar uit voort. De mogelijkheid tot het aanpassen van de deadzone en responsecurve van de joysticks, de uitgebreidere profielopties, Mac OS ondersteuning en de verbeterde software zorgen er allemaal voor dat de Nacon Revolution Pro 2 Controller een waardige opvolger is.

  • Uiterlijk 85 %
  • Comfort 90 %
  • Functionaliteit 95 %
  • Prestaties 90 %
  • Prijs/kwaliteit 80 %
  • User Ratings (0 Votes) 0 %

Bron: Sensei Gaming

Share.

About Author

Een doorgewinterde redacteur die al jaren zijn vak met genoegen uitoefent. Hij houdt van games met een verhalende context, verscholen in een uniek jasje, zoals zijn all time favorites: Journey, Zone of the Enders: The 2nd Runner en To The Moon.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.