Nieuwe details voor Super Mario Maker 2 bekend gemaakt

0

Nintendo heeft een 15 minuten durende presentatie vrijgegeven. Hierin deelde ze informatie over de aankomende Super Mario Maker 2. 

Naast de verhaalmodus, zal je in Super Mario Maker 2 net als in zijn voorganger, eigen levels kunnen ontwerpen. Als je een Nintendo Switch Online-abonnement hebt, kan je deze levels bovendien delen met anderen spelers.

In de verhaalmodus speel je door honderd levels die zijn gemaakt door Nintendo zelf. Het doel is  om munten te verzamelen waarmee het kasteel van Princess Peach opgebouwd kan worden. Er zijn ook talrijke nieuwe tools als slopes of aan-uit-schakelaars voor blokken. Andere voorbeelden zijn grijparmen en de Angry Sun, een boze zon die je achtervolgt.

Bijkomend zijn er ook nieuwe thema’s die je kan toepassen. Met Super Mario Maker 2 kan je bv. levels ontwerpen in de sneeuw of woestijn. Elk heeft unieke eigenschappen zoals een zandstorm in de woestijn of gladde glijbanen in de sneeuw. Je bezit ook de mogelijkheid om het waterniveau in te stellen en je kan zelfs het dag- en nachtritme aanpassen.

Tot slot kunnen stijlen van vorige Mario games worden toegepast. Hiertoe behoren Super Mario Bros., Super Mario Bros. 3, Super Mario World, New Super Mario Bros. en Super Mario 3D World.

De release is vastgelegd op 28 juni voor de Nintendo Switch. De volledige presentatie kan je hieronder bekijken.

Bron: GameInformer

Share.

About Author

Mijn naam is Linda. Gamen heeft me in de ban gekregen toen ik zo’n 12 jaar oud was met de eerste PC games zoals Age of Empires, Croc, Tomb Raider, Call of Duty… Hierna volgde de GameBoy met Pokémon, PS2 met Champions of Norath, Time Splitters, Prince of Persia, maar ook 3D platform games zoals Ratchet & Clank, Sly Racoon, enz... kunnen me smaken ! Ik probeer een zo duidelijk en compleet mogelijk beeld te geven van de games die ik review en hecht veel belang aan een originele verhaallijn, realistische beelden en coole nieuwigheden.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.