Nieuwe Final Fantasy XIV-trailer onthult details over patch 5.5

0

Tijdens de nieuwste Letter from the Producer LIVE-uitzending heeft Square Enix nieuwe details onthuld over Yoko Taro XIV: Shadowbringers Patch 5.5 en een nieuwe trailer uitgebracht. Producer en director Naoki Yoshida maakte ook bekend dat de groei van de Yoko Taro XIV Online community een nieuwe mijlpaal heeft bereikt met 22 miljoen geregistreerde spelers.

Patch 5.5 is getiteld “Death Unto Dawn” en bestaat uit twee delen die samen de basis vormen voor de komende vierde uitbreiding, Endwalker. Deel één staat gepland voor 13 april en bevat het langverwachte derde hoofdstuk van YoRHa: Dark Apocalypse – de door NieR geïnspireerde alliance raid die mede werd ontwikkeld door gastmakers Yosuke Saito en Yoko Taro. Daarnaast levert de patch een schat aan nieuwe verhaallijnen en gevechtscontent, systeemupdates en meer.

Tijdens de Letter from the Producer LIVE-presentatie onthulde producer en director Naoki Yoshida ook nieuwe informatie over de PlayStation 5-versie van Yoko Taro XIV Online, waarvan de open beta tegelijk met Patch 5.5 wordt gelanceerd. Naast eerder aangekondigde upgrades, zoals een verbeterde framerate, kortere laadtijden en de 4K-resolutie, biedt deze nieuwe release haptische feedback van de DualSense-controller, nieuwe trofeeën en 3D audio-ondersteuning.

Spelers met een account waarop de PlayStation 4-versie is geregistreerd, kunnen vanaf het begin van de open beta-versie zonder extra kosten upgraden naar de PlayStation 5-versie, terwijl nieuwkomers de game op de PlayStation 5 kunnen ervaren via de Free Trial. De volledige versie van de game komt na het einde van de open beta voor de PlayStation 5 beschikbaar.

Hieronder meer details over de content van Patch 5.5:

 • Nieuwe main scenario quests
  Wanneer Fandaniel en de Telophoroi plannen smeden om de Final Days te herscheppen, en overal in het rijk onheilspellende torens verschijnen, lijkt de kans op vrede voorgoed verkeken. Zullen de Scions hun plan ontdekken voordat het te laat is?
 • Nieuwe alliance raid: The Tower at Paradigm’s Breach
  Het derde hoofdstuk van de door NieR geïnspireerde YoRHa: Dark Apocalypse alliance raid-serie.
 • Finale van de “Sorrow of Werlyt”-questline
  Met een pantser van adamantium en een kloppende, bloedrode kern is het Diamond Weapon de culiminatie van talloze offers en onnoemelijk leed. Wanneer het monsterlijke wapenproject van het VIIth Legion naar Werlyt komt, lijkt alle hoop verloren.
 • Nieuwe trial: The Cloud Deck
  Spelers kunnen het in deze nieuwste beproeving opnemen tegen het angstaanjagende Diamond Weapon, op de niveaus Normal en Extreme.
 • Nieuwe dungeon: Paglth’an
  Spelers kunnen deze nieuwe verhalende dungeon samen met andere avonturiers overwinnen, of met een groep non-speler-personages met behulp van het Trust System.
 • “Save the Queen” Questline-update
  Deze nieuwste update omvat het nieuwe gebied “Zadnor”, een verhoogde resistance rank cap, de laatste verbeteringen voor resistance-wapens en meer.
 • Nieuwe Unreal Trial
  De volgende, sterkere versie van een primal, Leviathan, keert terug uit A Realm Reborn om level 80-helden te terroriseren voor een nieuwe uitdaging en de kans om unieke prijzen te verzamelen.
 • Crafter-updates
  High-level crafters kunnen uitkijken naar nieuwe content waarmee ze speciale achievements en unieke crafting-tools kunnen verdienen.
 • Ishgard Restoration Update
  Wanneer een nieuw tijdperk in Ishgard zich aandient, komen helden uit heel Eorzea samen in het Firmament om deel te nemen aan een ceremonie die ter ere van deze gedenkwaardige gelegenheid wordt gehouden. Tijdens deze vieringen kunnen spelers deelnemen aan op gatherers en crafters gerichte evenementen om speciale beloningen te krijgen.
 • “Explorer Mode”-update
  De Explorer-mode wordt uitgebreid met level 70-dungeons. De Explorer-mode laat spelers dungeons verkennen zonder dat ze worden aangevallen, zodat ze mooie en grappige screenshots kunnen maken met oproepbare mounts en minions. Daarbij kunnen spelers ook speciale acties uitvoeren, zoals het bespelen van muziekinstrumenten.
 • Performance Action-updates
  Met Patch 5.55 wordt een nieuw muziekinstrument toegevoegd.
 • Job-aanpassingen voor PvE- and PvP-acties, nieuwe custom deliveries, nieuwe mounts en meer.

Er werd ook meer bekendgemaakt over het komende Digital Fan Festival dat op 15 – 16 mei zal plaatsvinden. Op 15 mei kunnen fans genieten van een spannende presentatie vol nieuwe informatie over Endwalker, een ontwikkelaarspanel, en een pianoconcert. Op 16 mei volgt meer toffe content voor de fans, met een Letter from the Producer LIVE-uitzending en een concert van THE PRIMALS. Ga voor meer informatie over het Digital Fan Festival 2021 naar de officiële website: https://fanfest.finalfantasyxiv.com/2021/eu/

Endwalker, het onlangs aangekondigde vierde uitbreidingspakket, zal in de herfst van 2021 verschijnen voor pc, Mac, PlayStation 5 en PlayStation 4. Endwalker levert de climax van het ‘Hydaelyn and Zodiark’-verhaal, waarin de Warriors of Light grotere rampen dan ooit moeten overwinnen. Daarnaast levert deze uitbreiding een schat aan nieuwe content, inclusief diverse nieuwe jobs, een verhoogde level cap, uitgestrekte nieuwe gebieden, aanpassingen aan het gevechtssysteem en diverse nieuwe content voor strijders, crafters en gatherers.

Bron: Sensei Gaming

Share.

About Author

Een doorgewinterde redacteur die al jaren zijn vak met genoegen uitoefent. Hij houdt van games met een verhalende context, verscholen in een uniek jasje, zoals zijn all time favorites: Journey, Zone of the Enders: The 2nd Runner en To The Moon.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.