Nieuwe strategische RPG Ash of Gods verschenen

0

Op 28 maart bracht ontwikkelaar AurumDust een nieuwe RPG op de markt waarin een tactisch gevechtssysteem gecombineerd wordt met CCG (Collectible Card Games) elementen. De verhaallijnen variëren gedurende het hele spel. In dit artikel kun je meer details over de gameplay lezen.

Na een periode van 700 jaar van vrede, breekt er oorlog uit en moet je de Reapers proberen te verslaan. Gevechten spelen zich af op roosters en je kan als gamer je spelers over vakjes verplaatsen. Afhankelijk van de klasse waartoe je vechters behoren, beschikken ze over bepaalde vaardigheden die je kan inzetten in gevechten. Daarnaast zijn er ook kaarten met speciale aanvallen die je verkrijgt als beloning gedurende het spel. Hoe meer je als underdog probeert te winnen met een kleinere gevechtseenheid tegen je tegenstander, hoe meer van deze kaarten je verdient. Vandaar ook dat je als gamer wel moet houden van een gokje wagen.

Eender welke strategie die je bedenkt en succesvol is in het begin, dient toch achteraf aangepast te worden. Je vijanden hebben namelijk al snel jouw strategie door en passen zich bijgevolg aan om te proberen je toch het hoofd te bieden.

Naast de unieke gameplay is ook de verhaallijn erg origineel. Naast de gevechten dien je ook beslissingen te nemen over welke je routes je volgt om je doel te bereiken. Zo kan je bv. een kortere route kiezen en tijd besparen of een omweg nemen, maar wel langs een dorp passeren om proviand in te slaan. Je hebt als gamer dus enorm veel vrijheid en op basis van jouw keuzes, wordt het verhaal ook aangepast.

De eerste reacties van gamers en critici zijn alvast erg lovend. Bovendien heeft de game ook al enkele prijzen op zijn naam staan omwille van de originele gameplay en de  grafische afwerking. Als je dus houdt van een originele RPG waarin tactiek een belangrijke rol speelt en je bovendien houdt van een gokje, is deze game zeker één die je moet testen. De game is nu beschikbaar op Steam.

Bron: Siliconera

Share.

About Author

Mijn naam is Linda. Gamen heeft me in de ban gekregen toen ik zo’n 12 jaar oud was met de eerste PC games zoals Age of Empires, Croc, Tomb Raider, Call of Duty… Hierna volgde de GameBoy met Pokémon, PS2 met Champions of Norath, Time Splitters, Prince of Persia, maar ook 3D platform games zoals Ratchet & Clank, Sly Racoon, enz... kunnen me smaken ! Ik probeer een zo duidelijk en compleet mogelijk beeld te geven van de games die ik review en hecht veel belang aan een originele verhaallijn, realistische beelden en coole nieuwigheden.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.