Night Call Preview

0

Night Call is de gloednieuwe detective game van ontwikkelaar Monkeymoon Sarl. Dit is de eerste game op hun visitekaartje.  Qua genre zitten we in de klassieke ‘film noir’ zoals The Third Man. Ben je benieuwd of hun eerste game een schot in de roos kan worden, lees dan onze preview! 

Night Call heeft een zeer vernieuwende stijl dankzij de unieke combinatie van de klassieke ‘film noir’ en de moderne detective verhaallijn. Je kruipt als speler in de huid van een taxichauffeur die zijn dagelijkse ronde doet in de lugubere straten van Parijs. De stad wordt opgeschrikt door een seriemoordenaar en jouw klanten zijn hiervan het slachtoffer. Aangezien jij de laatste persoon bent die hen levend ziet, komen de verdenkingen al snel bij jou terecht. Hierop besluit je een eigen moordonderzoek te starten.

Het belangrijkste element in de game is de kaart. Hierop zie je stipjes die je klanten weergeven. Daarnaast is er een gele lijn die jouw parcours aanduidt. Je kunt er telkens voor kiezen om een klant al dan niet mee te pikken. Door middel van met je passagiers te praten, ga je op onderzoek uit. Je kan het verloop van de conversatie bepalen aan de hand van je antwoorden. Op elk moment heb je ook de kans om het gesprek een halt toe te roepen.

De gameplay bestaat uit twee onderdelen: enerzijds moet je ’s nachts je klanten oppikken en zorgen dat je voldoende geld verdient. Anderzijds moet je overdag alle verzamelde info proberen te combineren en zo het mysterie oplossen. Dit lijkt een eenvoudig concept, maar schijn bedriegt. Er zijn namenlijk meer dan 75 NPC’s die in je taxi kunnen belanden. Een tweede moeilijkheid is de grote keuze aan feedback mogelijkheden in de conversaties. Het is bijgevolg erg makkelijk om belangrijke aanwijzingen over het hoofd te zien. 

Op grafisch vlak voldoet de game aan alle verwachtingen. De somberheid van de Parijse straten is zeer realistisch weergegeven in het zwart-wit thema. Het hoofdpersonage is ook erg gedetailleerd uitgewerkt en je hebt als speler echt het gevoel dat de emoties van je passagiers tot je doordringen. Zo is er bv. een jonge vrouw die vertelt dat ze binnenkort gaat trouwen. Aan het einde van je praatje met haar blijkt ze uitgehuwelijkt te zijn en dat ze niet meteen in de wolken is met haar grote dag.

Verdict

Op basis van de eerste dertig minuten spelen, schept deze titel al snel hoge verwachtingen. Het is een origineel thema dat de ontwikkelaar op een hoogstaand niveau heeft uitgewerkt. Er is veel aandacht besteed aan de menselijkheid van de personages en de opbouw van een spannend mysterie. Je kan op een realistische manier een politie onderzoek voeren en dit met een vlotte manier van spelen. Een aanrader voor gamers die houden van een beetje vernieuwing.

Bron: Sensei Gaming

Share.

About Author

Mijn naam is Linda. Gamen heeft me in de ban gekregen toen ik zo’n 12 jaar oud was met de eerste PC games zoals Age of Empires, Croc, Tomb Raider, Call of Duty… Hierna volgde de GameBoy met Pokémon, PS2 met Champions of Norath, Time Splitters, Prince of Persia, maar ook 3D platform games zoals Ratchet & Clank, Sly Racoon, enz... kunnen me smaken ! Ik probeer een zo duidelijk en compleet mogelijk beeld te geven van de games die ik review en hecht veel belang aan een originele verhaallijn, realistische beelden en coole nieuwigheden.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.