Nooit gepubliceerde versie van Sonic 3 weer opgedoken

0

Er is een oude versie van Sonic 3 op het toneel verschenen. Deze toont veel verschillen met de gepubliceerde versie, die in twee delen werd opgesplitst nl. Sonic 3 en Sonic & Knuckles.

Hidden Place en The Cutting Room Floor hebben een vroege versie gevonden van Sonic 3. Deze is tot nu nooit eerder openbaar gemaakt. In het verleden verliep de ontwikkeling van Sonic 3 met behoorlijk wat moeilijkheden. Men startte de productie in een isometrisch 3D avontuur, maar later schakelde men over naar de originele 2D vorm om marketing redenen. Toen men deze niet kon bereiken, werd de game opgesplitst in Sonic 3 en Sonic & Knuckles.

De originele build van Sonic 3, voor alle deadline-stress, is echter nooit getoond. Sega heeft nooit preview-codes of exemplaren van de game verstuurd, op één uitzondering na. Het Engelse Sega Magazine ontving wel een vroege versie en deze is na lang zoek- en speurwerk getraceerd.

Deze preview verschilt erg veel van de originele game die in 1994 op de markt is gebracht. Zo heeft Sonic o.a. een andere aanval, de drop dash, en verder is het ontwerp van de levels en de muziek behoorlijk anders.

Bron: Kotaku

Share.

About Author

Mijn naam is Linda. Gamen heeft me in de ban gekregen toen ik zo’n 12 jaar oud was met de eerste PC games zoals Age of Empires, Croc, Tomb Raider, Call of Duty… Hierna volgde de GameBoy met Pokémon, PS2 met Champions of Norath, Time Splitters, Prince of Persia, maar ook 3D platform games zoals Ratchet & Clank, Sly Racoon, enz... kunnen me smaken ! Ik probeer een zo duidelijk en compleet mogelijk beeld te geven van de games die ik review en hecht veel belang aan een originele verhaallijn, realistische beelden en coole nieuwigheden.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.