Ontwikkelingsplanning Battalion 1944

0

De jaarovergang komt eraan, dat is voor veel ontwikkelaars dus het uitgelezen moment om de planning voor 2017 aan te kondigen.

Battalion 1944 is een multiplayer first person-shooter in de Wereldoorlog 2 setting, deze game wordt ontwikkeld en uitgegeven door het Britse Bulkhead Interactive. Battalion 1944 zal uitkomen op de platformen PC, Xbox One en PlayStation 4.

De planning:

  • In mei 2017 staat de Alpha testfase gepland, dit zal zijn aan de hand van speelweekenden waarna feedback gegeven kan worden (enkel bepaalde backers van het project hebben toegang);
  • Er wordt geschat dat het in juli 2017 tijd is om over te schakelen naar bèta, waar er naast de gameplay zal gewerkt worden aan dingen zoals matchmaking, xp verdieningsmodel, rank en het testen van de ranked 5 tegen 5 Search en Destroy modus (enkel bepaalde backers van het project hebben toegang);
  • Een officiële aankondiging voor de Early Access fase komt er nog niet, maar ze denken rond augustus 2017. De komende maanden zal er meer duidelijkheid rond komen;
  • Meer informatie rond de Early Access voor consoles en de officiële launch kunnen we pas in de loop van volgend jaar verwachten, waarschijnlijk in de periode van de Alpha en Bèta.

Naast de uitgebreide planning geven ze onder meer uitleg rond het bewegingssysteem, karakterontwikkeling, opmaakmogelijkheden en een beschrijving van 5 mappen. Het lijkt erop dat de game qua stijl richting een combinatie van Call of Duty 2 en Call of Duty 4 wil gaan.

Battalion 1944 wordt mede gefinancierd door een succesvol Kickstarter project. Op 3 maart 2016 leverde het Bulkhead Interactive een bedrag van 317 281 pond op. Het doel was 100 000 pond, door het extra geld komt er een voltijdse community-manager, verbeterde effecten, een Bootcamp map en een D-Day map.

Bron: Kickstarter

Share.

About Author

Een liefhebber van veel soorten games, van kleinere crowdfunding projecten tot dikke triple A games met kleine voorliefde voor 3D platformers.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.