Pandemic Express Preview

0

Pandemix Express is een first-person shooter waarin je het als gamer moet opnemen tegen hordes zombies. Het spel werd ontwikkeld door Tallboys en uitgegeven door tinyBuild. Als je wilt weten wat er op je afkomt, lees dan snel verder in deze review!

De ontwikkelaar Tallboys wilde met Pandemic Express een unieke game maken. Wat betreft het game-concept zijn ze daar alvast in geslaagd. De game is namelijk een open-world shooter met een unieke artstyle waarin je het tegen 30 andere spelers kan opnemen. Eén van de dertig spelers raakt geïnfecteerd door een virus waardoor je DNA verandert en je een zombie wordt. Jij moet dan proberen zolang mogelijk stand te houden terwijl de infectie terrein wint. Dit kan zowel in de rol van mens als in die van een zombie. 

Bij de start bevind je je in een verlaten treinstation. Iedereen ziet er hetzelfde uit: een standaard gevangeniskostuum en een wit masker met een Pinokkio neus. Dan begint er een timer te lopen en bij het bereiken van de nul valt het licht uit. Vanaf dan begint de game echt. Ofwel behoor je tot de mensen en is het doel om zo snel mogelijk te vluchten, ofwel ben je een zombie. Dan is het aan jou om anderen te infecteren en dit liefst in een zo kort mogelijke tijdsperiode. 

Als mens probeer je te ontsnappen aan de hordes zombies doorheen verschillende levels. Er zijn bv. jeeps en allerhande treinen die gebruikt kunnen worden om sneller weg te komen. Een reis tegen de tijd om de ziekte telkens een stapje voor te zijn. Als gamer ben je volledig gefocust en als je van dit game genre houdt, mag je er bij Pandemic Express van verzekerd zijn dat alle spanningselementen aanwezig zijn. 

De vormgeving deed me denken aan games zoals XIII die gebaseerd zijn op comics. Niet al te veel details, maar dit voelt niet aan als een gebrek. Op die manier blijft de game eenvoudig en strak qua opzet, en is het duidelijk dat het vooral gaat om zo snel mogelijk jouw taak te volbrengen. Tallboys heeft bovendien gezorgd voor een uitgebreid assortiment aan wapens zoals shotguns, handbogen en machinegeweren. Dit zorgt voor een welkome afwisseling en je bent verzekerd van een wapen waarmee je je goed voelt. 

De gameplay is al net zo eenvoudig als het artwork. Schieten en vluchten: nothing more, nothing less. Herladen van je geweer gebeurt in een wip en ook qua beweging speelt de game erg vlot. Van verveling is bij Pandemic Express geen sprake ondanks dat alle levels op dezelfde manier zijn opgebouwd: schieten en vluchten. Ook de omgevingen zijn erg afwisselend. Het ene moment zit je in een donker bos of een verlaten ziekenhuis, het andere moment hang je in de lucht en balanceer je op de elektriciteitskabels. Je kan het zo gek niet bedenken of het is wel een parcours waar je door moet. 

En natuurlijk zijn er nog de treinen! Deze moet je zo snel mogelijk zien te bereiken en vormen de belangrijkste basis waarrond de game zich afspeelt. Wanneer je als mens op zo’n trein zit, start deze met rijden. Zowel jij als je medespelers kunnen hem activeren. Als je de trein verlaat door een duw van een medespeler of een infectie en je zo niet langer menselijk bent, dan valt de trein stil. De spanning stijgt op zo’n momenten tijdens het gamen ongelooflijk! De zombies zitten je op de hielen en je slaagt er dan op het nippertje in om op de trein te kruipen, om dan te zien dat je medespeler voor je ogen wordt geïnfecteerd. De adrenaline in je aders bereikt dan werkelijk een hoogtepunt.

Op de achtergrond klinkt een sensatie verhogende soundtrack. Dit versterkt de spanning en bovendien draagt dit bij aan een meer gevarieerde spelervaring tussen de verschillende levels. Afhankelijk van de omgeving waar je bent is er namelijk een andere achtergrondtune te horen. 

Voorlopig verdict

Zowel liefhebbers van zombie escape games als andere kunnen met Pandemic Express een razend spannende game-ervaring beleven. In deze first-person shooter stijgt de adrenaline vaak ten top. In afwisselende omgevingen moet je proberen stand te houden in het kamp van de mensen die strijden tegen een ziekte die niet te stoppen is, of als zombie die anderen zo snel mogelijk moet besmetten. Zeker een game om eens te proberen als je de kans krijgt.

Adrenaline stijgt ten top

83% Awesome

Zowel liefhebbers van zombie escape games als andere kunnen met Pandemic Express een razend spannende game-ervaring beleven. In deze first-person shooter stijgt de adrenaline vaak ten top. In afwisselende omgevingen moet je proberen stand te houden in het kamp van de mensen die strijden tegen een ziekte die niet te stoppen is, of als zombie die anderen zo snel mogelijk moet besmetten. Zeker een game om eens te proberen als je de kans krijgt.

  • Verhaal 80 %
  • Gameplay 90 %
  • Audiovisueel 80 %
  • Herspeelbaarheid 80 %
  • User Ratings (0 Votes) 0 %

Bron: Sensei Gaming

Share.

About Author

Mijn naam is Linda. Gamen heeft me in de ban gekregen toen ik zo’n 12 jaar oud was met de eerste PC games zoals Age of Empires, Croc, Tomb Raider, Call of Duty… Hierna volgde de GameBoy met Pokémon, PS2 met Champions of Norath, Time Splitters, Prince of Persia, maar ook 3D platform games zoals Ratchet & Clank, Sly Racoon, enz... kunnen me smaken ! Ik probeer een zo duidelijk en compleet mogelijk beeld te geven van de games die ik review en hecht veel belang aan een originele verhaallijn, realistische beelden en coole nieuwigheden.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.