Pokémon Sword en Pokémon Shield krijgen uitbreiding

0

Tijdens de Pokémon Direct werd meegedeeld dat Pokémon Sword en Pokémon Shield uitbreidingen krijgen. Het betreft twee uitbreidingen die zullen verschijnen onder de naam The Isle of Armor en The Crown Tundra.

Een leuk nieuwtje voor de Pokémon-fans onder ons: voor Pokémon Sword en Pokémon Shield verschijnen de eerste uitbreidingen! De Switch games krijgen dus een aanvulling via een Expansion Pass die je kan aankopen. Het prijskaartje bedraagt zo’n 29,99 euro en deze is o.a. te koop in de eShop. Ontwikkelaar Game Freak wil op deze manier nieuwe inhoud aanbieden aan gamers.

De eerste uitbreiding heeft als titel The Isle of Armor. De release zou rond juni gepland zijn, maar een exacte datum is nog niet meegedeeld. Het is een enorm eiland aan de kust van Galar met veel moerassen en stranden. Je kan in een arena les krijgen van mentor Mustard, die eerder de kampioen Leon heeft lesgegeven. Bovendien is er een nieuwe legendary pokémon, Kubfu, een fighting-type die kan evolueren naar Urshifu. Daarnaast bevat de uitbreiding nieuwe tutor moves, kledingstukken en skins voor de fiets.

De tweede uitbreiding zou in de herfst van dit jaar worden uitgebracht onder de naam The Crown Tundra. Bij deze uitbreiding ligt de nadruk op het verkennen. Je komt aan de leiding te staan van een ontdekkingsteam. Het is een besneeuwd gebied en je kan er de legendary pokémon Calyrex vinden, een psychic/grass-type. Er is ook een nieuwe coöp-modus waarin spelers met vrienden ondergrondse Pokémon Dens kunnen verkennen, waarin oude, legendarische pokémon gevonden kunnen worden die Dynamaxen worden genoemd. In de uitbreiding zijn ten slotte ook nieuwe kledingstukken en haarstijlen te vinden.

De Expansion Pass moet los voor Pokémon Sword en Shield gekocht worden; één Expansion Pass werkt dus niet in beide games. Deze is nu reeds beschikbaar voor de Switch games. In totaal zijn er tweehonderd Pokémon in de uitbreidingen te vinden die niet in het hoofdspel zitten. Rond de release van de uitbreidingen komen er ook gratis updates uit voor Sword en Shield waarmee het mogelijk is voor mensen die de uitbreidingen niet kopen om de nieuwe Pokémon te vangen.

Bron: Polygon

Share.

About Author

Mijn naam is Linda. Gamen heeft me in de ban gekregen toen ik zo’n 12 jaar oud was met de eerste PC games zoals Age of Empires, Croc, Tomb Raider, Call of Duty… Hierna volgde de GameBoy met Pokémon, PS2 met Champions of Norath, Time Splitters, Prince of Persia, maar ook 3D platform games zoals Ratchet & Clank, Sly Racoon, enz... kunnen me smaken ! Ik probeer een zo duidelijk en compleet mogelijk beeld te geven van de games die ik review en hecht veel belang aan een originele verhaallijn, realistische beelden en coole nieuwigheden.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.