PS4 bereikt 100 miljoen verkochte eenheden

0

Sinds zijn release in november 2013 heeft de PS4 zeker en vast een enorm succes gekend. En het haalde de mijlpaal van 100 miljoen verkochte units ook als snelste home console ooit.

Sony’s recentste financiële resultaten tonen dat de PlayStation 4 sinds 30 juni 100 miljoen keer verscheept werd. Verscheept, niet verkocht aan de consument, maar een mooie prestatie desalniettemin.

Hiermee is de console tevens de snelste console die ooit deze mijlpaal bereikt heeft, met de PS2 en Wii niet veel verder achterop. De PS2 had dezelfde cijfers na 5 jaar en 9 maanden, de PS4 deed het 2 maanden sneller.

Het financiële rapport toont dat 3,2 miljoen PS4’s onder retailers verdeeld werden tussen 1 april en 30 juni, niet slecht zo lang na release. Toch ging de algemene verkoop iets naar beneden, met 17,8 miljoen eenheden dit jaar tegenover 19 miljoen vorig fiscaal jaar. Voor huidige fiscale jaar hoopt Sony 15 miljoen te bereiken.

Bron: Eurogamer

Share.

About Author

Een redacteur met jaren game-ervaring die samen met Andy Sensei Gaming opgericht heeft. Over de jaren heen leerde Indy alle genres te appreciëren en waagt hij zich aan elke game die hij maar in handen kan krijgen. Misschien ligt het aan zijn naam, maar vooral de betere indies krijgen zijn aandacht. Zo behoren games als Journey en To the Moon tot zijn absolute favorieten.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.