Rainswept Review

0

Er bestaan niet veel games rond detective mysteries en slechts een minderheid in dit genre is goed ontwikkeld. Frostwood Interactive doet met Rainswept een nieuwe poging om een leuke game neer te zetten. Hun voornaamste doel was een emotioneel verhaal brengen in een unieke art style. Of ze hierin slagen? Je leest het in deze review! 

Ben jij een liefhebber van detective series op tv of is je lievelingsspel Cluedo? Dan is Rainswept een game die je zeker zal interesseren. Je kruipt namelijk in de huid van een echte detective en moet proberen om samen met de politie een moord op een jong koppel, Chris en Diane, te ontrafelen. Laat de Sherlock Holmes in jezelf maar naar boven komen!

Als gamer volg je alles vanuit het standpunt van detective Michael Stone. Vanuit zijn ogen kom je het verhaal te weten, aangevuld met flashbacks van Chris. Samen met zijn vrouw Diane, werd Chris dood aangetroffen in de keuken van hun huis in Pineview. Volgens de buren heeft één van beide de andere vermoord en daarna zelfmoord gepleegd. Het koppel had volgens hen een zeer turbulente relatie. Is dit allemaal roddelpraat of schuilt er een waarheid achter de geruchten? Aan jou om dit uit te zoeken. Qua originaliteit kan dat tellen en dat is ook meteen het sterkste punt van deze game. De gameplay is hier helaas duidelijk minder van belang in vergelijking met andere adventure games. 

Jammer genoeg wordt de game er niet beter op naarmate de ontknoping van het mysterie nadert. Zo wordt er meer en meer van je verwacht dat je bepaalde getuigenissen van omstaanders gewoon voor ‘waar’ aanneemt. Als gamer verlang je naar meer interactie en speurwerk. Aan de start van het onderzoek zijn er bijvoorbeeld getuigen die elkaar tegenspeken. Je moet dan op basis van andere bewijzen, de juiste verklaring proberen te achterhalen. Hoe verder in de game, hoe minder verschillen er voorkomen. Het lijkt alsof de ontwikkelaar snel het verhaal wilde beëindigen en het hele onderzoek lijkt hierdoor zo ver van realistisch.

Qua emoties zit het daarentegen wel goed in Rainswept. De relatie tussen Diane en Chris is erg herkenbaar en levensecht weergegeven. Dagelijkse ruzies om ‘kleine’ ergernissen, gevolgd door de gelukzalige momenten tijdens een verzoening; ieder jong koppel kan hierover meepraten. De personages van detective Stone en de commissaris zijn ook erg goed uitgewerkt. Ze zorgen voor een humoristische toets en hebben meer diepgang dan de inwoners van Pineview zeg maar.

Zoals eerder vermeldt, valt er niet veel te doen als speler in Rainswept. Je kunt rondlopen en objecten aanklikken om ze van naderbij te bekijken. Daarnaast kun je dialogen voeren met omstaanders en dat is eigenlijk alles wat tot de mogelijkheden hoort. Dit is nogal beperkt en bovendien kun je niet goed zien op de map waar je je bevindt. De gameplay kan dus ook wat verbetering gebruiken.

De audio is daarentegen zeer goed uitgewerkt en versterkt de emoties die aan bod komen in het verhaal. Voor de soundtrack heeft de ontwikkelaar samen gewerkt met Micamic, de bedenker van Harvester Games’ 2012 indie soundtrack “The Cat Lady” die meermaals werd bekroond. De graphics zijn te omschrijven als een avant-garde stijl. Personages zijn erg simpel getekend en hebben een pop uitstraling. Veel details om ze realistisch te maken zijn er niet, maar dit veroorzaakt geen gevoelens van gemis. Het lijkt deze game op het lijf geschreven aangezien de nadruk op de emoties en het verhaal hoort te liggen. 

Afhankelijk van de keuzes die je maakt bij het voeren van de dialogen met de getuigen, ontvouwt de game zich ook anders. Als je bijgevolg besluit om de game nog een keer te spelen, zou het goed kunnen dat de moord een andere oplossing heeft. Dit is bijgevolg nog een sterk punt van Rainswept en geeft je als gamer toch meer een gevoel dat je ‘in’ het verhaal zit en meer bent dan een observator. 

Verdict

Een originele detective game met een prachtige soundtrack en unieke art style, dat is een korte beschrijving van Rainswept. Zowel de gameplay als het verhaal hebben nog enkele punten die beter uitgewerkt mogen worden, maar algemeen is er wel een goede basis. De emoties zijn belangrijk en vormen duidelijk de rode draad in het verhaal. Dit spel zal bijgevolg niet iedere gamer kunnen bekoren, maar liefhebbers van detective mysteries kunnen zich met Rainswept wel aangenaam bezig houden.

78%

Een originele detective game met een prachtige soundtrack en unieke art style, dat is een korte beschrijving van Rainswept. Zowel de gameplay als het verhaal hebben nog enkele punten die beter uitgewerkt mogen worden, maar algemeen is er wel een goede basis. De emoties zijn belangrijk en vormen duidelijk de rode draad in het verhaal. Dit spel zal bijgevolg niet iedere gamer kunnen bekoren, maar liefhebbers van detective mysteries kunnen zich met Rainswept wel aangenaam bezig houden.

  • Verhaal 75 %
  • Gameplay 70 %
  • Grafisch/Audio 85 %
  • Herspeelbaarheid/Fun 80 %
  • User Ratings (0 Votes) 0 %

Bron: Sensei Gaming

Share.

About Author

Mijn naam is Linda. Gamen heeft me in de ban gekregen toen ik zo’n 12 jaar oud was met de eerste PC games zoals Age of Empires, Croc, Tomb Raider, Call of Duty… Hierna volgde de GameBoy met Pokémon, PS2 met Champions of Norath, Time Splitters, Prince of Persia, maar ook 3D platform games zoals Ratchet & Clank, Sly Racoon, enz... kunnen me smaken ! Ik probeer een zo duidelijk en compleet mogelijk beeld te geven van de games die ik review en hecht veel belang aan een originele verhaallijn, realistische beelden en coole nieuwigheden.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.