Roblox bereikt 100 miljoen maandelijkse actieve spelers, overtreft Minecraft

0

Roblox komt ondanks zijn populariteit niet erg vaak in de belangstelling te staan, maar wordt zeker gesmaakt bij het jongere publiek voor de diversiteit en gigantische community.

En die community mag je allerminst gigantisch noemen. Met maar liefst 100 miljoen maandelijkse actieve spelers overtreft de titel Minecraft, die volgens Microsoft in maart rond de 91 miljoen spelers schommelde. “We begonnen Roblox meer dan een decennium geleden met een visie om mensen van over heel de wereld samen te brengen”, aldus David Baszucki, CEO en oprichter.

Roblox began with just 100 players and a handful of creators who inspired one another, unlocking this groundswell of creativity, collaboration, and imagination that continues to grow.

Roblox bestaat intussen zo’n 13 jaar is daarmee ook ongeveer 3 jaar ouder dan Minecraft. De game is beschikbaar op PC, Xbox One en op mobiele toestellen, en is een mix van MMO en sandbox. In tegenstelling tot Minecraft, kan je in Roblox ook je eigen games ontwikkelen, wat zelfs erkende gamedevelopers aantrekt.

Bron: Eurogamer

Share.

About Author

Een redacteur met jaren game-ervaring die samen met Andy Sensei Gaming opgericht heeft. Over de jaren heen leerde Indy alle genres te appreciëren en waagt hij zich aan elke game die hij maar in handen kan krijgen. Misschien ligt het aan zijn naam, maar vooral de betere indies krijgen zijn aandacht. Zo behoren games als Journey en To the Moon tot zijn absolute favorieten.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.