SaGa Scarlet Grace: Ambitions Review

0

SaGa Scarlet Grace: Ambitions is een Japanse RPG die ontwikkeld is door Square Enix. Het is een vernieuwde versie van de Playstation Vita game uit 2016 en is op de PS4, Switch en PC beschikbaar. Daarnaast is er ook een Android en iOS versie beschikbaar. Op onze redactie hebben we de PS4 versie ontvangen. Onze mening kan je in deze review lezen.

In de game draait het rond vier personages : Urpina, Taria, Balmant en Leonard. Urpina is een adellijke dochter die haar familie wil beschermen, Taria een pottenbakster, Balmant een beul en Leonard heeft als beroep landbouwer. Zij leven in een rijk waarin oproer en onrust heerst. Duizenden jaren geleden werd het gesticht om de Firebringer, een kwaadaardige god, te bestrijden. Nu de Firebringer is verslagen, is het land slachtoffer geworden van allerhande krijgers en bendes die het liefst alles kort en klein slaan. Het verhaal ontrafelt zich in de vorm van korte gesprekken tussen de personages. Je krijgt scènes in de stijl van een comicbook te zien en deze stijl komt ook in de rest van de game aan bod.

Wat betreft de keuze van je personage, heeft Square Enix een originele manier bedacht om dit uit te voeren. Aan de start van de game moet je een korte persoonlijkheidstest doen. Aan de hand van je antwoorden, wordt er dan een personage toegewezen. Je hebt dan wel minder keuzevrijheid als speler, maar het is erg origineel en komt wel overeen met je voorkeuren. Naast dit personage, heb je de keuze tussen 70 andere krijgers waaruit je 4 bondgenoten kan kiezen om je bij te staan. Bij je keuze kun je het best rekening houden met de capaciteiten van je hoofdpersonage.

Afhankelijk van de keuzes die je maakt tijdens het spelen, verloopt het verhaal anders. Op die manier is er veel variatie en kun je de game dus zeker meerdere keren spelen. Er is ook geen lineaire verhaallijn, je kiest zelf welke locatie je eerst onderzoekt. Dit gebeurt aan de hand van een map waarop de verschillende plaatsen die je kan bezoeken naar boven klappen. Het is een eenvoudig systeem, maar werkt goed.

Qua gameplay is SaGa Scarlet Grace: Ambitions een opeenvolging van turn-based gevechten. Om de beurt kunnen jij en je vijanden een bepaalde actie uitvoeren afhankelijk van de beschikbare Battle Points. Je ziet bovendien welke actie je vijand kiest. Iedere beurt verhogen de BP waardoor je meerdere of sterkere aanvallen kan verrichten. De vijanden variëren in moeilijkheidsgraad en bijgevolg heb je niet het gevoel dat de game repetitief is. Het is bovendien aan te raden dat je wisselt tussen je teamleden in een gevecht om hun de kans tot recupereren te geven.

Je uitrusting kan je verbeteren aan de hand van kristallen die je ontvangt bij winst van een gevecht. Er zijn negen verschillende wapen klassen waaruit je kan kiezen. In de praktijk merk je echter niet veel verschil en is vooral de soort van aanval belangrijk. Je personage wordt ook sterker door  te winnen, maar ook dit is niet echt zichtbaar. Na een tijdje krijg je de melding dat je een leveltje omhoog gaat en als gevolg bezitten je aanvallen meer kracht.

De graphics zijn niet zo mooi uitgewerkt als we van een ontwikkelaar als Square Enix verwachten. De personages zijn schattig weergegeven in 3D en zijn erg kleurrijk. De outfits zijn ook erg mooi en divers. Jammer genoeg zijn de achtergronden dan weer niet op hetzelfde niveau. Daarin ontbreken de details en worden elementen in een cartoon stijl weergegeven.

Op het vlak van audio scoort de game wel hoog. De soundtrack is vergelijkbaar met andere JRPG’s. Verder hebben de geluidseffecten tijdens gevechten een hoge kwaliteit. De voice-acting van de personages is ook degelijk uitgevoerd.

Verdict

SaGa Scarlet Grace: Ambitions is een RPG met enkele originele aspecten, zoals de manier waarop je een personage krijgt toegewezen. Verder biedt het een enorme keuzevrijheid wat betreft de locaties die je het eerst bezoekt, de acties die je verricht tijdens gevechten, enz… De graphics mochten iets beter zijn uitgewerkt, maar op vlak van audio is er weinig op te merken. Een leuke game die zeker bij liefhebbers van Japanse games in de smaak zal vallen.

79%

SaGa Scarlet Grace: Ambitions is een RPG met enkele originele aspecten, zoals de manier waarop je een personage krijgt toegewezen. Verder biedt het een enorme keuzevrijheid wat betreft de locaties die je het eerst bezoekt, de acties die je verricht tijdens gevechten, enz... De graphics mochten iets beter zijn uitgewerkt, maar op vlak van audio is er weinig op te merken. Een leuke game die zeker bij liefhebbers van Japanse games in de smaak zal vallen.

  • Verhaal 80 %
  • Gameplay 80 %
  • Grafisch/Audio 70 %
  • Fun/Herspeelbaarheid 85 %
  • User Ratings (1 Votes) 71 %

Bron: Sensei Gaming

Share.

About Author

Mijn naam is Linda. Gamen heeft me in de ban gekregen toen ik zo’n 12 jaar oud was met de eerste PC games zoals Age of Empires, Croc, Tomb Raider, Call of Duty… Hierna volgde de GameBoy met Pokémon, PS2 met Champions of Norath, Time Splitters, Prince of Persia, maar ook 3D platform games zoals Ratchet & Clank, Sly Racoon, enz... kunnen me smaken ! Ik probeer een zo duidelijk en compleet mogelijk beeld te geven van de games die ik review en hecht veel belang aan een originele verhaallijn, realistische beelden en coole nieuwigheden.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.