Schaken nu in een fantasy jasje met Chessaria

0

Pixel Wizards, een groepje gepassioneerde puzzelliefhebbers met een voorliefde voor schaken en games zoals de Legend of Zelda, had zin om eens een nieuwe game op de markt te brengen. “We want to make magical games that will mark your memories“. Chessaria is hier het eerste resultaat van!

Chessaria is niets anders dan het gekende schaakspel, maar dan in een nieuw fantasy jasje gestoken. Het basis schaakspel wordt gecombineerd met een uniek missiesysteem en gevechten tegen vijandelijke, gigantische bosses.

Als speler word je gekatapulteerd in een fantasy wereld genaamd Chessaria, een wereld die wordt overspoeld door Orcs. Als speler is het jouw taak om in de naam van Fidael, de enige overlevende van een onverwachte aanval, zijn vrienden die hebben kunnen vluchten terug te vinden. Daarnaast moet je de vermiste prinses terugvinden en onderzoeken hoe de aanval is kunnen gebeuren.

Gameplay is zeer eenvoudig en origineel. Je hebt de mogelijkheid om een leger van High Elves te controleren, waarbij iedere held uit het leger een stuk uit een schaakspel voorstelt. Deze legermacht trekt dan doorheen het land van Chessaria en verkent grotten, kastelen van dwergen en duistere bossen waar vijanden verscholen zitten. Op die manier voltrekt zich de strijd tussen twee rassen, nl. de Orcs en de High Elves waartoe je zelf behoort.

Deze vernieuwende strategische puzzel game zou in de herfst van dit jaar verschijnen voor PC, Mac en Linux.

Bron: Kickstarter

Share.

About Author

Mijn naam is Linda. Gamen heeft me in de ban gekregen toen ik zo’n 12 jaar oud was met de eerste PC games zoals Age of Empires, Croc, Tomb Raider, Call of Duty… Hierna volgde de GameBoy met Pokémon, PS2 met Champions of Norath, Time Splitters, Prince of Persia, maar ook 3D platform games zoals Ratchet & Clank, Sly Racoon, enz... kunnen me smaken ! Ik probeer een zo duidelijk en compleet mogelijk beeld te geven van de games die ik review en hecht veel belang aan een originele verhaallijn, realistische beelden en coole nieuwigheden.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.